EjendomsWatch

DSB og FB Gruppen skal bygge 375 boliger på Grønttorvet

Samarbejdet mellem DSB Ejendomme og FB Gruppen er det første store joint venture, som DSB indgår i, efter det sidste år blev gjort muligt for DSB selv at stå for ejendomsudvikling.

DSB ejer den knap 20.000 kvm store grund, hvor de mange boliger skal opføres i samarbejde med FB Gruppen, der står bag Grønttorvet. Foto: PR / DSB Ejendomme

DSB Ejendomme og FB Gruppen har indgået en aftale om at bygge 29.000 kvm bolig på Grønttorvet i Valby i et joint venture gennem Ejendomsselskabet Frugtmarkedet ApS, hvor hver part ejer 50 pct.

Det er DSB, der ejer det knap 20.000 kvm store areal, hvor boligerne skal bygges. Området blev før i tiden bl.a. blev anvendt til bananmodneri i driften af Grønttorvet, oplyser DSB i en pressemeddelelse.

Projektet er det første store joint venture, som DSB Ejendomme indgår i, efter det i marts 2019 blev gjort lovligt for selskabet selv at stå for ejendomsudvikling.

"Grønttorvet er et spændende projekt at blive en del af, og vi vil bygge 29.000 etagemeter nye boliger til nuværende eller kommende københavnere. Boliger, der ligesom på resten af Grønttorvet, vil være til at betale for helt almindelige mennesker med en helt almindelig pengepung," udtaler Søren Beck-Heede, adm. direktør i DSB Ejendomsudvikling, i meddelelsen.

De 29.000 kvm bliver fordelt på 375 boliger med henholdsvis 2, 3, 4 og 5 værelser. Boligerne bliver opført i størrelser fra 50 til 115 kvm, og byggeriet forventes at stå helt klar i starten af 2022, mens de første beboere forventes at kunne flytte ind i efteråret 2021.

"Gode boliger skal holde i mange år, og for os som projektudvikler er kvaliteten derfor vigtig i alle led. Med investeringen i den fælles ejendom har vi fået mulighed for at gå aktivt ind i driften af de bygninger, vi opfører. Det er et vigtigt signal over for beboerne og markedet," udtaler Hans-Bo Hyldig, adm. direktør for FB Gruppen, i meddelelsen.

DSB Ejendomme bekræfter: Vil sælge til ejendomsudvikler

DSB solgte færre ejendomme end ventet i 2018

Kritik af DSB-lovændring: Det er potentielt opgavetyveri

DSB kan i fremtiden selv stå for udvikling af ejendomme

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier