EjendomsWatch

Mærsk samler aktiviteter i stort logistikcenter i Sydjylland

Shippingkoncernen indgår aftale med kommunalt selskab og pernsionsselskab om at opbygge et transportkompleks bestående af logistik- og lagerhuse i erhvervsområdet Taulov.

Den nye del af logistikområdet Taulov Dry Port omfatter områderne markeret med rødt på billedet. | Foto: PR / Taulov Dry Port

Erhvervsområdet Taulov Dry Port får endnu en ny lejer i form af Mærsk. Shippingkoncernen vil samle alle sine landaktiviteter i det store transport- og logistikcenter vest for Fredericia i Sydjylland, skriver Børsen.

Mærsk har indgået et samarbejde med det kommunalt ejede selskab ADP og pensionsfirmaet PFA om at opbygge et kompleks bestående af logistik- og lagerhuse.

"Det er stort for os, at det er Mærsk, der kommer. Vi har ledt efter en partner, der kan tiltrække både internationale godskunder og store danske kunder. Vi bygger, Mærsk lejer sig ind og driver varehuse og logistik – og det bliver så Mærsk-kundernes gods, der så at sige skal bo i de nye bygninger," udtaler Rune D. Rasmussen, adm. direktør i ADP, til Børsen.

Den specifikke pris for Mærsks faciliteter nævnes ikke, men Børsen skriver, at den nye aftale betyder, at PFA nu forventer, at man i de første faser af opbygningen af området vil komme til at bygge lager- og logistikfaciliteter for ca. én mia. kr. i takt med, at Mærsk tiltrækker flere kundeaktiviteter til området.

PFA-ejet logistik-område udvider med knap 200.000 kvm

Transportfirma bygger logistikejendom på 8500 kvm i Sydjylland

PFA bliver medinvestor i transportcenter

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier