Mærsk samler aktiviteter i stort logistikcenter i Sydjylland

Shippingkoncernen indgår aftale med kommunalt selskab og pernsionsselskab om at opbygge et transportkompleks bestående af logistik- og lagerhuse i erhvervsområdet Taulov.
Den nye del af logistikområdet Taulov Dry Port omfatter områderne markeret med rødt på billedet. | Foto: PR / Taulov Dry Port
Den nye del af logistikområdet Taulov Dry Port omfatter områderne markeret med rødt på billedet. | Foto: PR / Taulov Dry Port

Erhvervsområdet Taulov Dry Port får endnu en ny lejer i form af Mærsk. Shippingkoncernen vil samle alle sine landaktiviteter i det store transport- og logistikcenter vest for Fredericia i Sydjylland, skriver Børsen.

Mærsk har indgået et samarbejde med det kommunalt ejede selskab ADP og pensionsfirmaet PFA om at opbygge et kompleks bestående af logistik- og lagerhuse.

"Det er stort for os, at det er Mærsk, der kommer. Vi har ledt efter en partner, der kan tiltrække både internationale godskunder og store danske kunder. Vi bygger, Mærsk lejer sig ind og driver varehuse og logistik – og det bliver så Mærsk-kundernes gods, der så at sige skal bo i de nye bygninger," udtaler Rune D. Rasmussen, adm. direktør i ADP, til Børsen.

Den specifikke pris for Mærsks faciliteter nævnes ikke, men Børsen skriver, at den nye aftale betyder, at PFA nu forventer, at man i de første faser af opbygningen af området vil komme til at bygge lager- og logistikfaciliteter for ca. én mia. kr. i takt med, at Mærsk tiltrækker flere kundeaktiviteter til området.

PFA-ejet logistik-område udvider med knap 200.000 kvm

Transportfirma bygger logistikejendom på 8500 kvm i Sydjylland

PFA bliver medinvestor i transportcenter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også