EjendomsWatch

Heimstaden skærper konkurrencen på lejemarkedet sammen med startup

Svenske Heimstaden åbner via sit danske selskab op for en alternativ finansieringsmulighed i samarbejde med startup-virksomheden Keyhole. Det kan give nye lejere i Heimstadens danske lejeboliger større økonomisk fleksibilitet.

"Hos Heimstaden Danmark vil vi gerne bidrage til at åbne op for boligmarkedet, så det bliver mere tilgængeligt for den brede befolkning," siger Leif Boje Espesen, adm. direktør for Heimstaden Danmark. | Foto: Heimstaden PR

Sammen med startup-selskabet Keyhole nytænker Heimstaden Danmark måden at betale indskud på til en lejebolig på det danske marked, skriver den svenske ejendomsinvestor i en pressemeddelelse.

Konkret betyder det, at i stedet for at en ny lejer betaler tre måneders forudbetalt husleje som indskud, betaler vedkommende i stedet et månedligt beløb til startuppen Keyhole, som til gengæld stiller økonomisk garanti, lyder det.

Produktet er med til at nytænke adgangen til lejeboligmarkedet, som vi kender det i dag, skriver Heimstaden i meddelelsen.

"Hos Heimstaden Danmark vil vi gerne bidrage til at åbne op for boligmarkedet, så det bliver mere tilgængeligt for den brede befolkning. Det gør vi nu ved at indgå et partnerskab med Keyhole," siger Leif Boje Espesen, adm. direktør for Heimstaden Danmark, i meddelelsen.

Han uddyber, at det blandt andet skal være med til at skabe finansiering, uden at lejerne skal tegne forbrugslån eller kviklån.

Det skal samtidig skabe mere økonomisk fleksibilitet hos nye lejere, fordi de ikke behøver betale hele indskuddet samtidig, men kan sprede det ud over flere måneder.

"Hos Keyhole stræber vi netop efter at skabe et mere fleksibelt, dynamisk og moderne lejemarked, hvor både lejere og udlejere kan føle sig sikre," siger Thomas Wiborg Steen, som er en af stifterne af Keyhole, i meddelelsen.

I første omgang bliver Keyhole-abonnementet tilbudt til lejere i Heimstadens nye boligprojekter i København, Valby og Horsens.

En lignende mulighed er allerede udrullet i Norge.

Heimstaden udvider ejerkredsen med flere pensionskroner

Heimstaden på kant med kommune om tomme udlejningsboliger

Heimstaden vil selv stå for administrationen af sine danske ejendomme

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Ægte rødt – og dog

Kriseramte Dansk Folkeparti leverer i fravær af regeringens eget støtteparti flertallet til en aftale om flere billige boliger, som 85 ud af 179 mandater i Folketinget står uden for. Men ministeren mener alligevel, at der er tale om en bred aftale.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier