EjendomsWatch

Udvidelse af Aarhus Havn er et skridt nærmere

Planen om at udvide Aarhus Havn med omkring 100 hektar er indledt, men møder fortsat kritik.

Aarhus Havn. Foto: Christian Lykking / Jyllands-Posten / Ritzau Scanpix

Aarhus Havn vil udvide havnen med 100 hektar i løbet af de næste 30 år, og det ønske er nu blevet taget op i magistraten, men forening kæmper stadigvæk imod projektet.

Det skriver JP Aarhus.

Havneudvidelsen skal ligge i forlængelse af den nuværende østhavn og skal blandt andet indeholde en ny containerterminal, kraner og pakhuse. Ønsket om mere plads skyldes ifølge Aarhus Kommune, at havnen har svært ved at imødekomme ønsker om arealer, skriver avisen.

Men foreningen Beskyt Aarhusbugten, der tidligere har kritiseret byrådets lokalplan for Tangkrogen, mener ikke, at der er tilstrækkeligt belæg for havneudvidelsen.

"Grundpræmissen er, at man ikke bare kan inddrage havareal, fordi man vil flytte den nuværende containerterminal. Man forsøger at snyde borgerne i Aarhus til at tro, at der er et behov, så man får frit lejde til at yde rovdrift på vores natur," siger Martin Klode, formand for Beskyt Aarhusbugten, til JP Aarhus.

Teknik og Miljø og Aarhus Havn oplyser til JP Aarhus, at man afventer byrådets behandling og indtil da ikke har yderligere at tilføje til sagen.

Politikere kalder forslag om Aarhus Havn uforståeligt

Udvidelse af Aarhus Havn møder modstand

Aarhus-matador vil bygge rekordhøjt ved havnen

Aarhus søger investorer til tre nye milliardprojekter

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier