EjendomsWatch

Genbrug af byggematerialer kan blive en milliardforretning

Fejlfrit træ og fine teglsten, der før endte på lossepladsen og biologisk affald, der genfødes som nye byggematerialer – der kan både være god økonomi og gode produkter i cirkulære byggematerialer.

At konvertere biomaterialer til byggematerialer ved hjælp af svampesporer må siges at være en innovativ tanke. Ideen er genereret af Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma, der lancerer designakustikplader som det første produkt, der bygger på denne idé. To nye produkter er allerede i støbeskeen. | Foto: PR / Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Tidligere på året blev vinderne i innovationskonkurrencen Circular Construction Challenge kåret. Konkurrencen er udskrevet af Realdania, og målet har været at identificere tre virksomheder, der vil være i stand til at markere sig på den nye og meget interessante scene, der hedder cirkulær økonomi i byggebranchen.

De tre vindere – Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma med projektet "From Waste to Biomaterial", Krydsrum Arkitekter med projektet "Reskur" samt Golder Associates, Solum og Stark med projektet "Gentræ" – har siden arbejdet med at udvikle såvel koncept som forretningsmodel. Godt hjulpet af 1 mia. kr. i præmiepenge til hver vinder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier