EjendomsWatch

Midtjysk museum vil bygge nyt for trecifret millionbeløb

Museet er sammen med Bjarke Ingels Group i gang med at udarbejde skitser til museumsbyggeriet.

Energimuseet ligger ved Gudenåen og Danmarks første elværk, Tangeværket (på billedet). Nu skal det rives ned og erstattes af et nyt oplevelses- og formidlingscenter. | Foto: Kåre Viemose / Politiken

Energimuseet i Bjerringbro ved Viborg skal rives ned, så der kan bygges et nyt såkaldt oplevelses- og formidlingscenter på museets nuværende placering ved Tangeværket og Gudenåen.

Museets bestyrelse arbejder sammen med arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group (Big) lige nu på skitser til det nye museum, der forventes at koste mellem 100 og 250 mio. kr., skriver Viborg Stifts Folkeblad.

"Vi håber at kunne skabe en attraktion, som kommer på verdenskortet. Der skal være et helt andet flow i det, så man ikke først skal løse billet indenfor og så ud igen. Det virker lidt gammeldags. Og grunden til, at vi placerer det på samme sted som Energimuseet er, at derfra kan man se til Danmarks første elvæk, Tangeværket," siger Claus Møller, bestyrelsesformand for Energimuseet, til avisen.

Det nye museum forventes at kunne tiltrække omkring 250.000 gæster om året. Afhængig af hvor mange penge, der kan skaffes, skal museet muligvis bygges i etaper.

Energimuseet er et kulturhistorisk specialmuseum, der drives som en selvejende institution.

Bjarke Ingels vinder museumsprojekt i Norge

Projektudvikler prøver én gang til efter nej til Viborg-byggeri

Arkæologisk udgravning kan koste bygherre millioner

150 lejligheder i Viborg bliver forsinket 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier