EjendomsWatch

Cobe Arkitekter om F.L.Smidth-projekt på 22.000 kvm: Vi transformerer et hovedværk

En udvidelse af cementkoncernen F.L. Smidths hovedsæde, som arkitektvirksomheden Cobe har vundet opgaven med at tegne, skal forenes med den nuværende hovedsæde som en samlet enhed, fortæller grundlægger til Børsen.

Sådan ser det kommende F.L. Smidth-hovedsæde ud ifølge arkitekterne hos Cobe. Foto: PR/Cobe.

Arkitektvirksomheden Cobe, der har vundet opgaven med at renovere og udbygge F.L. Smidths hovedsæde i Valby, sætter slægtskabet i det nye byggeri højt.

Det fortæller firmaet til Børsen i et interview efter nyheden om arkitektfirmaet på projektet, som EjendomsWatch skrev tilbage i september.

ATP finder arkitekt til nyt milliardprojekt med F.L. Smidth

Netop balancen i respekten for den oprindelige arkitektur og behovet for nyt gjorde, at Cobe vandt konkurrencen om byggeriet.

Og for Dan Stubbergaard, der er ejer og stifter af Cobe, er det vigtigt, at de to bygninger snakker sammen, så det i højere grad bliver ét samlet bygningsanlæg, fortæller han.

"Det nuværende hovedsæde er tegnet af Palle Suenson og er måske et af modernismens hovedværker i Danmark. Så opgaven for Cobe bliver en transformation af et hovedværk i dansk arkitektur og en tilbygning til et hovedværk. Det er at blande nyt og gammelt, så det bliver en enighed, der hænger godt sammen," siger Dan Stubbergaard til Børsen.

I alt omfatter opgaven 22.000 etagemeter, hvor af der skal bygges en helt ny kontorbygning på 12.000 kvm, som dermed bliver større end den oprindelige bygning på de resterende 10.000 kvm.

Byggeriet forventes sat i gang i 2021 og skal derefter stå klar i 2023.

Planen er, at ATP Ejendomme skal købe den færdige ejendom, og F.L. Smidth skal være langvarig lejer. En branchekilde vurderer over for Børsen, at hele området fuldt udviklet vil repræsentere en værdi på 2,6 mia. kr.

F.L. Smidth frasælger sit hovedsæde for over 400 mio. kr.

Britisk investor køber Valby-lejligheder til en værdi af et trecifret millionbeløb

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier