EjendomsWatch

Nordhavn får p-hus til 350 biler – i kork

Et af de parkeringshuse, der er på vej i Nordhavn i København, skal have en facade af kork og aluminium. Arkitekterne bag er Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Facaden bestående af kork og aluminium kalder arkitekterne bag et "pixeleret relief". | Foto: Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Københavnske Vilhelm Lauritzen Arkitekter har vundet projektet om et parkeringshus på Trælastholmen i Nordhavn i København. Det oplyser arkitektvirksomheden i en pressemeddelelse.

I forslaget, der har vundet en åben konkurrence udskrevet af By & Havn, indgår mere end 2700 kvm kork, som parkeringshuset skal beklædes med i samspil med genbrugsaluminium.

Partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Anne Møller Sørensen, siger, at facadekork er oplagt til netop dette projekt.

"Det er et komprimeret materiale uden for- og bagside, som er 100 procent naturligt og hårdført over for vind og vejr. Det patinerer smukt, er næsten vedligeholdelsesfrit, og så dæmper det naturligt vibrationer og støj, hvilket er en åbenlys fordel i et parkeringshus," siger hun i meddelelsen.

Parkeringshuset får plads til 350 biler fordelt på fem etager, og det kommer til at ligge i krydsfeltet mellem Trælastholmen og Sundmolen og får samtidig metrostationen som nabo.

Udover parkeringsmulighederne indgår der i tegningerne også grønne områder og muligheder for butiks- og opholdsområder.

Af projektbeskrivelsen fremgår, at råhus og facade til parkeringshuset vil koste 7,56 mio. kr.

"Forslaget fremstår med en afbalanceret helhed, skabt af konsekvente og klare valg, der giver forslaget en særlig stærk og overbevisende karakter. Forslaget skal fremhæves for at frembringe en helhed, der er troværdig og langtidsholdbar," skriver dommerkomitéen, som har udvalgt projektet.

Det samlede projekt for råhus og facade forventes at blive udbudt i starten af 2020.

Vilhelm Lauritzen Arkitekter vandt projektet over Jaja Arkitekter og Rambøll Danmark.

By & Havn sætter de sidste erhvervsgrunde i Nordhavn til salg

NCC skal opføre rederi-domicil til trecifret millionbeløb

Advokatfirma bygger domicil på 10.000 kvm i Nordhavn 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier