EjendomsWatch

Ejendomdanmark vil have bedre rammer til energirenoveringer

Ejendomdanmark anser DI's 2030-plan som et ambitiøst og positivt udspil for branchen. Dog kræver den, at der bliver set nærmere på, hvordan det gøres fordelagtigt for ejendomsbranchen selv at investere i fremtiden, lyder det fra brancheorganisationen.

Foto: PR/Ejendomdanmark

Ejendomsbranchen bidrager hellere end gerne til Dansk Industris klimaudspil, men for at kunne foretage de nødvendige energirenoveringer, mangler branchen bedre rammer.

Det skriver Ejendomdanmark i en pressemeddelelse.

"De økonomiske rammer og reguleringen af området fremmer ikke energirenoveringer i dag. Simpelthen fordi investeringerne i at spare på energi ikke kan betale sig for ejendomsbranchen. Det skal vi have gjort noget ved, så energibesparelser kommer både lejere og ejendomsbranchen til gode," siger Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark, i meddelelsen.

Direktøren understreger, at det faktum, at DI's forslag vil skulle indgå i sammenspil med den eksisterende boligregulering, er den helt rette vej at gå.

"Men det kræver store investeringer at få plads til nye teknologier, digital energiovervågning og ladestandere," tilføjer direktøren. Han mener ikke, at de administrativt tunge tilskudspuljer er vejen frem alene.

"Vi skal se på, hvordan reglerne for modernisering af ejendomme kan bidrage til klimaindsatsen, og kigge nærmere på, hvordan vi gør det fordelagtigt for ejendomsbranchen selv at investere i fremtiden," lyder det.

DI til kamp for energieffektiviseringer i ny klimaplan 

Almen boligforening vil gøre boliger grønnere i samarbejde med PKA

Efter fem år med negativ rente: Boblen er ikke i aktier – men i obligationer

Freja-direktør: Vi kan gøre mere for bæredygtigt byggeri

For stort og for dyrt: Mange københavnske liebhaverboliger står tomme 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier