EjendomsWatch

Anne Skovbro: Field's er ikke optimal for det lokale handelsliv i Ørestad

"Der er meget ved Ørestad, vi nok ville gøre anderledes i dag," siger By & Havn-topchefen til Berlingske, efter avisens arkitekturanmelder i en klumme kaldte bydelen for en vindblæst Øde-stad. Blandt andet dræner storcentret Field's resten af områdets byliv.

Ørestad ligner mange steder stadigvæk byggeplads. Foto: Jens Dresling/Politiken.

Ørestad er fyldt med gode intentioner. Bydelen har en grøn profil med høje krav til byggematerialer og udearealer, der inviterer Fælleden ind. Men der er ikke meget liv i gaderne, handelslivet er samlet i ét stort center, og der er generelt ting, der kunne have været gjort bedre.

Anne Skovbro, adm. direktør i By & Havn, svarer i dagens Berlingske igen på avisens arkitekturanmelder Holger Dahls beskrivelse af bydelen som en vindblæst Øde-stad.

"Der er meget ved Ørestad, vi nok ville gøre anderledes i dag. Boulevarden er for lang og for lige, og Field's er et regionalt center og ikke en optimal ide for det lokale handelsliv. Det må vi indrømme. I dag ville man ikke samle alle butikker i hele bydelen i et enkelt center, men sådan var tænkemåden i 1990'erne," siger Anne Skovbro til avisen.

Hun understreger, at Ørestad er Københavns grønneste bydel, og der er desuden planlagt at gøre noget ved mastodonten Field's' enevælde i bydelens handelsliv.

Asger Horns Allé skal i løbet af nogle år have både kulturhus og butikker i gaden, der skal minde om en rambla med aktiviteter og beplantning i midten, skriver Berlingske.

Ejendomdanmark-topchef maner til ro til trods tomgang blandt store lejligheder

Negativ nordisk udvikling fortsætter for Field's-ejer

Nyt kulturhus på Amager skal tegnes af Aart Architects

Anne Skovbro indleder ny æra i By & Havn – væk med mavefornemmelsen som kompas

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier