EjendomsWatch

Rambøll skal bygge DSB-værksteder for trecifret millionbeløb

DSB opfører nye togværksteder i tre byer, og det er Rambøll, som skal være totalrådgiver på projekterne.

DSB har valgt Rambøll som totalrådgiver på ny byggeopgave. | Foto: PR/Rambøll.

Rambøll har vundet byggeriet af tre værkstedsprojekter for DSB.

Kontrakten er på 180 mio. kr. og kommer som følge af, at DSB frem mod 2030 udskifter en del af togene med eldrevne modeller. I den forbindelse skal en række værksteder opføres og ombygges.

Det oplyser Rambøll, der bliver totalrådgiver på de tre projekter, i en pressemeddelelse tirsdag.

"Efter at have evalueret de forskellige tilbud, vi har modtaget, har vi valgt Rambøll som totalrådgiver på vores nye værksteder. De råder over alle de mange kompetencer, der er brug for, og jeg ser frem til samarbejdet," udtaler Jürgen Müller, direktør for strategi og togmateriel og medlem af DSBs koncernledelse i meddelelsen.

Værkstederne skal bygges i København, Aarhus og Fredericia, og udgør samlet 40.000 kvm. Værkstederne skal blandt andet gøres mere klimavenlige som et led i at nå målet om at halvere togvirksomhedens energiforbrug inden 2030.

I København bliver projektet opført ved Otto Busses Vej, i Aarhus bliver det ved Årslev, og i Fredericia bliver eksisterende værkstedshaller ombygget.

Værkstederne skal stå klar i 2023 i Fredericia, i 2024 i København og i 2025 i Aarhus.

"Vi er stolte af at blive valgt som rådgiver på et så stort projekt, som er det første af sin slags i Danmark. Der er i den grad tale om et multidisciplinært projekt med mange grænseflader, hvor alle vores kompetencer inden for byggeri og baneområdet skal i spil," udtaler Søren Brøndum, direktør i Rambølls byggeridivision, i meddelelsen.

Selskabet Gottlieb Paludan er arkitekt på projektet, mens engelske Mott Macdonald bliver underrådgiver for Rambøll.

DSB debuterer som ejendomsudvikler med 25.000 kvm midt i København

DSB puster nyt liv i gamle stationer

Rambøll lukker kontor i Jylland og flytter 50 medarbejdere 

Mere fra EjendomsWatch

Amerikansk investor køber Coop-butikker for 300 mio. kr.

11 supermarkeder på i alt 13.100 kvm har skiftet hænder i en sale & leaseback-aftale mellem Coop Danmark og amerikanske W.P. Carey. "Norden fortsætter med at være et nøglemarked for W.P. Carey," udtaler amerikanerne, der ser handlen som starten på et langsigtet partnerskab.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

På dagens liste er en større trecifret millionhandel faldet på plads mellem amerikanske Hines og svenske Bonava. De i alt 21 transaktioner rummer også bl.a. Jeudan, ATP Ejendomme, Aldi og Rema 1000. Oversigten bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier