EjendomsWatch

NPV og DSB truer kommune med erstatningssag

DSB Ejendomme og Postnord har hver sendt et brev til Vejle Kommune, hvori formålet er en potentiel erstatningssag. Også projektudvikleren NPV er klar til at lægge sag an.

Illustrationen af NPV's projekt. Foto: PR-illustration

Vejle byråd skal onsdag beslutte, hvorvidt lokalplanen for Posthusgrunden i byen skal kasseres. Lokalplanen er tre år gammel og er midlertidigt ugyldig.

Hvis det sker, vil processen om grunden starte forfra, skriver Fredericia Dagblad.

I så fald har udviklingsselskabet NPV ytret, at firmaet vil kræve erstatning. NPV er i gang med et byggeprojekt i området, og hvis ændringen af lokalplanen går igennem, vil udvikleren kræve 26,5 mio. kr. i tabt arbejde.

DSB Ejendomme og Postnord er også gået ind i sagen. Selskaberne har nemlig købsaftaler med NPV om at sælge jorden til udviklerens projekt, som nu ser ud til at stoppe. Selskaberne har derfor sendt et brev til Vejles borgmester Jens Ejner Christensen (V).

"Der er lagt betydelige ressourcer i udviklingsprocessen, som tog udgangspunkt i kommunens ønske om at både at opnå en fortætning af byen og en styrkelse af Vejle som regional handelsdestination. Med lokalplanen 1225' s vedtagelse opnåede vi en byggeret for vores matrikel, som repræsenterer en betydelig værdi. som vi i sagens natur ikke er indstillet på at give afkald på," skriver Søren Beck-Heede, afdelingschef i salg og projektudvikling hos DSB Ejendomme, i brevet, ifølge Fredericia Dagblad.

Schaumann neddrosler storstilet projekt i Vejle

Schaumann brygger på nyt Big-center i Holbæk

25 erstatningssager på vej til ejendomsudvikleren NPV

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier