EjendomsWatch

Esbjerg Kommune stopper byggetilladelser i to måneder

Kommunen lukker akut for byggetilladelser i Esbjerg midtby de næste to måneder, da 37 lokalplaner skal samles til én, skriver Jydskevestkysten.

Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V). Foto: PR Dansk Fjernvarme

Byrådet i Esbjerg har besluttet at lukke midlertidigt for byggetilladelser i midtbyen. Det sker, fordi 37 lokalplaner skal aflyses. Der skal i stedet være en enkelt lokalplan for hele området.

Det skriver Jydskevestkysten.

Beslutningen blev truffet af byrådet i mandags, og den nye lokalplan skal nu i offentlig høring.

"I størstedelen af området giver lokalplanen i de fleste karréer mulighed for at bygge op til fem etager mod gader, mens gårdrummene friholdes for ny bebyggelse, så der er mulighed for at danne sammenhængende arealer til udendørs ophold. Hvis der opstår ønsker om højere byggeri end fem etager, skal der udarbejdes nye lokalplaner," siger Karen Sandrini (S), formand for Plan & Miljøudvalget i Esbjerg, i byrådssalen ifølge Jydske vestkysten.

Den nye lokalplan, som er sendt i høring, har fokus på åbne facader mod gader og pladser. Derudover skal pladser og parker i området fortsat være ubebygget.

Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V), beklager, at kommunen ikke kan give byggetilladelser i de to måneder, lokalplanen er i høring, men han mener at ferieperioden er det bedst mulige tidspunkt, skriver Jydskevestkysten.

Esbjerg-investor mere end halverer bundlinjen, men er stadig tilfreds

Esbjergs borgmester efter Facebooks exit: "Vi kunne ikke have gjort noget anderledes"

Esbjergs borgmester efter Facebooks exit: "Vi kunne ikke have gjort noget anderledes"

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier