EjendomsWatch

Rambøll og Cowi scorer højt hos studerende — resten af branchen halter efter

De studerende på ingeniørstudierne har stadigvæk Rambøll og Cowi i top-5 af mest ønskede arbejdspladser. Selskaber som Niras og MT Højgaard er faldet siden sidste år, viser ny måling.

De studerende er stadig vilde med Rambøll. | Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Universums nyeste undersøgelse af, hvor de studerende helst vil arbejde efter endt uddannelse, er kommet. Her har 3508 studerende fra ingeniør- og naturvidenskabsuddannelserne angivet deres drømmearbejdspladser, og her er flere entreprenører på listen, men kun to af dem er i top-20.

Rambøll er placeret på en andenplads og Cowi har fjerdepladsen. De fastholder begge samme placeringer som i 2018. På en førsteplads ligger Novo Nordisk.

Niras er faldet syv placeringer siden sidste år og lander på en 20.-plads. MT Højgaard falder seks pladser på listen og ender derved på en 33.-plads.

NCC er faldet fire pladser på listen og lander nu nede på plads nr. 52, Rockwool stiger tre pladser og lander som nr. 53.

De offentlige arbejdspladser

Blandt kommunerne som arbejdsplads ligger København højst med nummer 30 og går derved syv pladser frem siden sidste. Dernæst kommer Aalborg som nr. 50, som en stigning på fire pladser.

Aarhus Kommune ligger nr. 57, hvilket er 13 pladser lavere end i 2018. Odense ligger på 69.-pladsen og stiger derved fem pladser, og Esbjerg Kommune ligger nr. 93 mod nr. 89 sidste år.

Pa den statslige side er Banedanmark på nr. 77, DSB er nr. 89, Transport-, Bygnings- og Boligministeriet ligger nr. 75 og Vejdirektoratet ligger nr. 65.

Forskelle mellem kønnene

Ifølge en pressemeddelelse fra Universum er der store forskelle på, hvad de mandlige og de kvindelige studerende lægger vægt på ved deres kommende job.

De kvindelige studerende fokuserer på faktorer som godt arbejdsmiljø og inspirerende formål med arbejdet. For de mandlige studerende er det løn og muligheden for at blive leder, der ligger højt på prioriteringslisten.

"Her i 2019 virker resultaterne jo næsten politisk ukorrekte – kvinderne går efter de bløde egenskaber og mænd efter ledelse og løn," udtaler Jesper Dansholm, direktør i Danmark for Universum, i pressemeddelelsen.

De største selskaber inden for byggeri

Arbejdsgiver Placering 2019 Placering 2018 Udvikling
Rambøll

2

2

0

Cowi

4

4

0

Sweco

26

31

5

MT Højgaard

33

27

-6

Velux

46

42

-4

NCC

52

49

-3

Rockwool

53

56

3

Per Aarsleff

55

59

4

WSP

100

-

-

 

Ingeniørstuderende er vilde med Rambøll 

Studerende går i en bue uden om pensionsselskaber

Advokatfirmaer cementerer deres position blandt jura-studerende

Her er de mest hypede ejendomsadvokater blandt jurastuderende 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier