EjendomsWatch

Holstebro søger arkitekter til at udvikle 70.000 kvadratmeter bykerne

Holstebro Udvikling, der er ejet af Holstebro Kommune og Færch Fonden, indbyder nu arkitekter til at komme med forslag til den nye Holstebro Midtby, der er kernen i den knap 40.000 indbyggere store kommune.

Jesper Larsen, direktør i Holstebro Udvikling. | Foto: PR

Partnerselskabet Holstebro Udvikling sætter nu arkitektopgaven for at omdanne 70.000 kvm i Holstebro midtby i udbud. Det store areal bliver ledigt, når Hospitalsenheden Vest flytter til et nyt supersygehus i 2021. Holstebro Kommune har derefter overtaget grunden.

Der skal om et år være udarbejdet en plan for Holstebro midtby kaldet Byens Plan, og derfor skal byen nu finde fagpersonale til at varetage udviklingen.

"Ambitionen er, at videreudviklingen af byen skal være kommerciel, langsigtet og stærk, så den kommer mange til gode og manifesterer Holstebro som den centrale motor i Nordvestjylland," siger Jesper Larsen, direktør Holstebro Udvikling i en pressemeddelelse.

Holstebro Udvikling indbyder tværfaglige teams til at søge om at blive prækvalificeret til at udarbejde planen for byen om et år. Efterfølgende vælges tre teams, der kan deltage i selve konkurrencen, der foregår som parallelkonkurrence i samarbejde med byplanlægningsfirmaet CFBO i Aarhus. De står for den praktiske gennemførsel.

"Det er det helt rigtige tidspunkt at stille skarpt på udviklingen af midtbyen i Holstebro. Nye store udviklingsområder er i spil – som for eksempel sygehusgrunden – og samtidig står byen overfor nogle af de samme udfordringer som andre centrale handelsbyer i Danmark. Der skal gøres noget ekstra for at skabe oplevelser, der fastholder kunderne og trækker nye til," siger Rasmus Cassøe, der er partner i CFBO i meddelelsen.

Holstebro Udvikling har tidligere afholdt workshops med forskellige aktører og vil afholde et borgermøde for at modtage inputs til den endelige byplan.

Selskabet er ejet af Holstebro Kommune med 49 pct., mens Færch Fonden ejer 51 pct.

B&O sætter sit 'svævende' hovedkontor til salg

Ny direktør skal sætte turbo på udviklingen af Holstebro

Vestjysk butikscenter opgraderes og udvides

Difko lukker og slukker i Holstebro 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier