EjendomsWatch

MT Højgaard sikrer tilsagn på 400 mio. kr. til genrejsning

Lånet fra Knud Højgaards Fond sikrer fundamentet for genopretning af MT Højgaard, lyder det i en meddelelse fra selskabet. Topchefen kalder det "afgørende vigtigt for at genetablere et sikkert kapitalgrundlag."

Anders Heine Jensen, adm. direktør for MT Højgaard. Foto: Gregers Tycho.

Et kapitaltilsagn på 400 mio. kr. sikrer, at genopretningen af den operationelle drift i MT Højgaard kan gennemføres på et solidt fundament.

Det er Knud Højgaards Fond, der 7. februar har givet tilsagn om at yde MT Højgaard Holding lånet, som skal anvendes til gennemførelsen af en kapitalforhøjelse i MT Højgaard. Det oplyser entreprenørselskabet i en pressemeddelelse.

"Lånetilsagnet fra Knud Højgaards Fond har været afgørende vigtigt for at genetablere et sikkert kapitalgrundlag. Vi er nu tilbage på samme kapitalniveau som før den uventede voldgiftskendelse i MGO-vindpladesagen, og usikkerheden omkring vores kapitalsituation er dermed fjernet," siger Anders Heine Jensen, adm. direktør i MT Højgaard, i meddelelsen.

De tidligere annoncerede ansvarlige låneaftaler mellem Knud Højgaards Fond og MT Højgaard på henholdsvis 250 mio. kr. og 400 mio. kr. vil som konsekvens af kapitalforhøjelsen blive reduceret.

Dermed eksisterer der fremadrettet alene en trækningsret på ansvarlig lånekapital på i alt 250 mio. kr. til dækning af eventuelle forpligtelser som følge af voldgiftskendelsen i MGO-vindpladesagen fra september 2018, oplyser MT Højgaard.

"Jeg glæder mig over, at vi nu kan se fremad og fokusere vores indsats på at servicere vores kunder, leverandører og samarbejdspartnere og levere kvalitet i vores projekter," siger Anders Heine Jensen i meddelelsen.

Som et led i fusionen mellem Højgaard Holding og Monberg & Thorsen trådte den administrerende direktør og finansdirektøren i det fælles selskab, MT Højgaard, Anders Heine Jensen og Eigil Mølsted Madsen, torsdag 7. februar ind i Højgaard Holdings direktion.

MT Højgaards to topchefer overtager direktionen

MT Højgaard-topchef: Turnaround kræver omstilling hos hele ledelsen

Højgaard Holding sælger fra frem mod planlagt MTH-fusion

MT Højgaard-topchef: "Vi vil ikke satse hele butikken"

MT Højgaard leverer dundrende underskud – ny kapital var "afgørende vigtigt"

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier