EjendomsWatch

Jönsson Enterprise skal bygge første etape af ny ø i Nordhavn

Selskabet skal opføre 7900 etagemeter boliger og parkering på Fortkaj i Københavns Nordhavn. Projektet markerer første etape af den nye bydel Kronløbsøen.

Første etape af den nye bydel kronløbsøen omfatter ca. 79000 kvm. | Foto: PR.

Det bliver Jönsson Enterprise, der som totalentreprenør skal stå for første del af byggeprojektet på Kronløbsøen i Københavns Nordhavn. Byggeriet omfatter ca. 7900 etagemeter.

Det skriver Pensiondanmark i en pressemeddelelse.

Aftalen dækker over et byggefelt på Fortkaj, hvor der skal opføres boliger og adgangsramper til områdets parkeringsanlæg.

"Det er et meget attraktivt område, der er i rivende udvikling og har en næsten perfekt beliggenhed tæt på vand, by og kollektiv transport. Derfor forventer vi en høj efterspørgsel efter boligerne, og at medlemmerne dermed kan se frem til et godt afkast," siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør for Pensionsdanmark, i meddelelsen.

Ejendommen kommer til at indeholde 81 lejligheder, som alle skal bæredygtighedscertificeres som DGNB Guld og skal sættes til salg som projektsalg i foråret 2019, fremgår det. Lejlighederne ventes klar til indflytning i 2021.

Den del af projektet, der består af den nye ø med parkeringsanlæg og boliger ventes igangsat i slutningen af 2019 med en byggeperiode på 2,5-3 år.

Projektet er et samarbejde mellem PensionDanmark, Nordkranen og By & Havn og er udviklet på baggrund af en arkitektkonkurrence, der blev vundet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Cobe.

Jönsson Enterprise er ejet af Jens Hørby Jensen og Thomas Normann, der også er adm. direktør for selskabet, fremgår det af virksomhedsregistret.

Vinderprojekt fundet til boliger på ny ø i Københavns Nordhavn

By & Havn skal opføre boliger i Nordhavn sammen med Pensiondanmark 

By & Havn venter tilbagegang i resultatet i år 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier