EjendomsWatch

Lejlighedsbyggeriet satte rekord i 2018

Der er aldrig blevet bygget så mange lejligheder i Danmark som sidste år, skriver Børsen. Der blev bygget næsten lige så mange som årene op til finanskrisen.

Foto: Atlas Copco

I 2018 er der blevet bygget 28.100 nye boliger i Danmark. Det er næsten lige så mange som i årene op til finanskrisen, hvor der i 2007 blev færdigbygget 31.300 boliger. Det viser tal fra Danmarks Statistik, skriver Børsen.

Især byggeriet af lejligheder er vokset. I 2017 blev der bygget 9700 lejligheder. I 2018 steg tallet til 12.500 lejligheder. Det er over 2000 flere lejligheder, end der blev bygget i 2007 under det store byggeboom lige inden, økonomien krakkede i 2008-2009.

"Når priserne stiger, bliver det mere attraktivt at bygge nyt, og når renteniveauet er så lavt, som det er nu, betyder det samtidig lave finansieringsomkostninger for ejendomsudviklere. Det er den cocktail, som skaber det høje boligbyggeri i byerne, som vi ser nu," siger Mira Lie Nielsen, boligøkonom i Nykredit, til Børsen.

Det er ikke kun boligmarkedet, som boomer. Byggeriet af kontorer har ligeledes taget fart de senere år. Ligesom i årene op til krisen er investorerne igen begyndt at kaste sig over spekulativt kontorbyggeri. Der bliver bygget lokaler med mange kvadratmeter, uden der er en lejer på plads på forhånd.

Spekulativt erhvervsbyggeri vinder indpas

Colliers-topchef: Markedet har brug for en pause

Tour de spekulationsbyggeri: Seks store ejendomsinvesteringer skiller sig ud

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier