EjendomsWatch

Københavns Kommune prioriterer anlægsprojekter for 1,9 mia. kr.

Københavns Kommune afsætter knap 2 mia. kr. til anlægsprojekter, der blandt andet inkluderer nye botilbud til socialt udsatte og renovering af folkeskoler. Alle budgetpartier i kommunens økonomiudvalg bakker op om aftalen.

København skal bruge 1,9 mia. kr. på anlægsprojekter i 2019. | Foto: PR.

Der skal bruges 1,9 mia. kr. på at skabe plads til børn på folkeskoler og i daginstitutioner samt udsatte i botilbud, samtidig med at videreførelse byggeprojekter, hvor der allerede er indgået aftaler mellem kommunen og eksterne parter, skal prioriteres højt.

Sådan lyder den aftale, Københavns Kommunes Økonomiudvalg har indgået, om hvilke projekter Økonomiforvaltningen skal arbejde videre med i 2019.

Det oplyser Økonomiforvaltningen i en pressemeddelelse.

"Nu sikrer vi plads til Københavns mange børn og renoverer og bygger nyt til byens udsatte. Jeg vil gerne takke budgetpartierne for at tage ansvar og være med til at sikre, at vi kan blive ved med at levere kernevelfærd af en høj kvalitet, selvom byen vokser," siger Frank Jensen (S), overborgmester i København, i meddelelsen.

Med aftalen arbejder Københavns Kommune blandt andet videre med en helhedsrenovering af 25 skoler, opførelsen af tre nye skoleidrætshaller og planlægningen af yderligere fem samt et bibliotek og en svømmehal i tilknytning til byens folkeskoler.

Desuden skal 457 botilbudspladser moderniseres, mens 47 nye anlægges og 70 planlægges.

I alt har kommunen prioriteret 213 anlægsprojekter med en samlet pris på ca. 1,9 mia. kr.

Økonomiforvaltningen har valgt at udskyde flere projekter, der allerede er finansieret, som følge af regeringens loft over anlægsbudgetterne. Heriblandt renovering og vedligehold af flere af kommunens bygninger og en række byggeprojekter, hvor kommunen endnu ikke er kontraktligt forpligtet.

Partierne Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Venstre, SF, De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, der udgør de syv budgetpartier i Københavns Økonomiudvalg, bakker alle op om aftalen.

Genanvendelse i byggeriet behøver ikke koste ekstra

Femern-projekt meldes klar til underskrift i Tyskland 

Byfornyelsesprojekter for milliarder må udskydes i København 

Anlægsentreprenører klager over for få opgaver

Mere fra EjendomsWatch

Verdensomspændende hotelbrand finder vej til Odense

Som led i en samarbejdsaftale med en af verdens største hotelvirksomheder bliver Dolce by Wyndham-brandet lagt ned over Comwell H.C. Andersen Odense, der dermed følger i kølvandet på søsterhotellerne i København og Aarhus. Aftalen kan ifølge koncernchef lokke "endnu flere internationale turister til Odense og Fyn."

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier