EjendomsWatch

Ejendomsinvestor vil forære København ny plads

I løbet af 2019 får københavnerne med al sandsynlighed en ny plads at opholde sig på. Den skal ligge i det indre København og er en gave fra mangeårig ejendomsinvestor.

Thylander Gruppen vil etablere og derefter forære dette nye byrum til Københavns Kommune. Foto: Visualisering, Gehl Architects

På hjørnet af Esplanaden og Grønningen i det indre København vil københavnerne næste år få et nyt byrum, skriver Berlingske.

Bag projektet står Thylander Gruppen, som ejer hjørneejendommen på stedet. Ejendomsselskabet vil etablere en plads med træer, bænk, bed og udeservering, der skal erstatte biler, kørebane og parkering på det trekantede areal foran blandt andet Lagkagehuset.

Det nye byrum vil efterfølgende blive foræret til Københavns Kommune, hvor teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (EL), er parat til at tage imod gaven, selv om der følger omkostninger med i form af vedligehold af for eksempel træer.

"Det er en god idé. Vi efterlyser mere plads fra bilrum til byrum, så det vil vi gerne have mere af," siger hun til avisen.

Kommunens teknik- og miljøudvalg har allerede sagt ja tak til tilbuddet, som nu skal forbi økonomiudvalget, inden det senere kan blive accepteret af borgerrepræsentationen.

Det forventes, at arbejdet begynder i foråret 2019, og anlægsperioden vil vare tre til fire måneder.

EJW Grønningen Esplanaden Thylander Gruppen nuværende.png
Sådan ser stedet ud på nuværende tidspunkt med blandt andet svingbane til biler. Foto: Københavns Kommune.

Thylander Gruppen gør ejendomsbranchens grand old lady til partner

Konsortium køber ejendom i Lyngby med værdi af 60 mio. kr.

Thylander udbygger sin seneste fond med strøgejendom

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier