Flagermus bremser boligbyggeri i Vejle

Et nybyggeri med 39 nye boliger kan blive forhindret, hvis en gammel ejendom på byggegrunden er hjemsted for flagermus. Et lokalplanforslag er nu sendt til godkendelse.
Ejendommen til venstre skal rives ned for at give plads til 37 nye lejligheder, mens ejendommen til højre skal huse to lejligheder i tagetagen. | Foto: Google Maps.
Ejendommen til venstre skal rives ned for at give plads til 37 nye lejligheder, mens ejendommen til højre skal huse to lejligheder i tagetagen. | Foto: Google Maps.

Nyt lokalplanforslag baner vej for nedrivningen af en forsømt ejendom i Vejle, så der i stedet kan opføres 39 nye lejligheder – men flagermus kan stikke en kæp i hjulet hos bygherren.

Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Flagermusen er fredet i Danmark. Så hvis de vingede væsner har valgt at bosætte sig i ejendommen på hjørnet af Grejsdalsvej og Jellingvej, skal bygherren henvende sig til Naturstyrelsen, før nedrivningen kan påbegyndes, fremgår det.

Derfor er det usikkert, hvornår byggeriet kan begyndes, selv hvis lokalplanen bliver godkendt.

37 af lejlighederne skal indrettes i nybyggeri i fire etager og med tagterrasse, der hvor den forladte bygning står i dag, fremgår det.

De to resterende lejligheder skal indrettes i en nuværende ejendom på Grejsdalsvej 3, der er bevaringsværdig. Der skal gøres plads til lejlighederne i ejendommens tagetage, men ejendommen berøres ikke yderligere af projektet, fremgår det.

Det er ulovligt at slå flagermus ihjel eller ødelægge deres yngle- og rasteområder ifølge Naturbeskyttelseslovens paragraf 29a og Artsfredningsbekendtgørelsens paragraf 10.

Ud over flagermusene udgør trafikstøj en udfordring for projektet, som derfor skal støjisoleres. Højden på byggeriet kræver samtidig et tillæg til kommuneplanen.

Det er selskabet KD Projekt 2, der ejer ejendommen på Grejsdalsvej 3, viser virksomhedsregistret. Kim Andersen og Donald Edwin Davidson er registreret som selskabets reelle ejere.

Lego-familie og entreprenør bygger flere lejligheder på havneø i Vejle

Tomme etager i Vejle-butikscenter bygges om til boliger

Dansk Supermarked vil bygge i seks etager i Vejle

Boligforening vil bygge 66 ungdomsboliger i Vejle  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også