EjendomsWatch

Tomme etager i Vejle-butikscenter bygges om til boliger

Efter problemer med at leje flere etager ud i butikscentret, sætter ejeren gang i en transformation, der skal medføre lejeboliger og et åbent butiksstrøg.

Butikscentrets øverste etager skal omdannes til boliger. | Foto: Illustration/Boax Ejendomme.

Boax Ejendomme, der ejer butikscentret Marys i Vejle, har fået byggetilladelse og går til nytår i gang med at fjerne taget på det 10 år gamle center og bygge første- og andensalen om til godt 50 lejligheder. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Butikscentret har haft den nuværende ejer siden 2011, da det blev købt for 75 mio. kr. Problemer med at få lejet flere etager ud i butikscentret fik i slutningen af sidste år Boax Ejendomme til at søge om tilladelse til at indrette første etage til boliger.

"Det har været svært at finde lejere. Især til butikkerne på førstesalen. Og derfor har vi besluttet at genskabe Paladspassagen, som vejlenserne kendte dette strøg engang," siger Ditte Voersaa fra Boax Ejendomme til avisen og tilføjer at det nye butiksstrøg, der skal erstatte Marys, kommer til at gå under navnet Paladspassagen.

Til at starte med fjernes en trappe til centrets hovedindgang med facade ud mod gågaden, facaderne i stueetagen rykkes frem, og det store glastag løftes af ejendommen. Glastaget bevares over centrets torv, hvor Boax Ejendomme regner med, at flere restauratører skal flytte ind, fremgår det.

De 50 nybyggede boliger bliver lejeboliger på mellem 55 og 140 kvm, fremgår det.

Tomt butikscenter skal jazzes op med 60 boliger

Interessen for erhvervsparker stiger

Vejle-udvikler vil forvandle JF-Stolls fabrik til ny bydel i Sønderborg 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier