Overset område skal være Københavns nye park på 40.000 kvm

En lidt forsømt bydel i hovedstaden skal have et løft, og det skal en park på fire hektar med byhaver og fælleskøkken sørge for. Landskabsdirektør kalder det for en sjælden mulighed.
Billedet viser, hvor den kommende park Kulbaneparken skal anlægges i det sydvestlige København. | Foto: PR
Billedet viser, hvor den kommende park Kulbaneparken skal anlægges i det sydvestlige København. | Foto: PR

Lige nu sidder landskabsarkitekter hos Bang og Linnet Landskab (Bogl) og tegner en ny park til København på fire hektar, eller hvad der svarer til 40.000 kvm.

Tegningerne skal skabe en park, som er døbt Kulbaneparken. Den kommer både til at rumme byhaver og fælleskøkken, skriver Bogl på sin hjemmeside.

Parkens er placeret i den sydvestlige del af København i et ganske overset område. Den skal nemlig ligge ovenpå tunnelen til Ringstedbanen, som Banedanmark netop har færdiggjort.

"På dette sted er der potentiale for at anlægge en fantastisk park, der udnytter det særlige terræn og skaber hele kvarterets hjerte. Kulbaneparken kommer til at strække sig en lille kilometer langs hele Kulbanevej fra Retortvej til Vigerslevvej og bliver med sine 40.000 kvm næsten lige så stort som Ørstedparken i indre København," skriver Bogl, der har vundet opgaven sammen med ingeniørfirmaet Orbicon.

Sammen skal de to parter udvikle og projektere parken – en opgave, der ikke sættes beløb på.

Kvarteret omkring Kulbaneparken er for tiden under rivende udvikling. Politikerne håber at udvikle den forsømte bydel til et mere velfungerende, trygt og attraktivt boligområde, og parken skal udvikles, så der kommer bedre sammenhæng i by­området, lyder det.

"Projektet rummer en unik mulighed for at skabe en helt ny park fra bunden. Det er en sjælden begivenhed, at der etableres nye parker midt i den eksisterende bymasse. Parken har potentialet til at skabe et nyt momentum for en bydel, som oprindeligt ikke blev planlagt med den kærlighed og indlevelse, som et velfungerende bykvarter har behov for," udtaler Jens Linnet, kreativ direktør i Bogl.

Kulbaneparken forventes anlagt i løbet af 2019 og 2020.

Aarhus' nye rekreative byrum rykker et skridt nærmere

Realdania giver 11 kommuner penge til byudvikling

En ombygget spritfabrik skal tiltrække international opmærksomhed

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også