Borgmester vil bygge flere boliger i Svendborgs centrum

Boliger i midtbyen skal lokke tilflyttere til Svendborg, som gerne vil bo centralt, men ønsker lavere priser end i byens havneområde.
Visualisering af havnefronten i Svendborg. | Foto: PR-visualisering: Effekt/Sweco Architects.
Visualisering af havnefronten i Svendborg. | Foto: PR-visualisering: Effekt/Sweco Architects.
AF JULIE THOMSEN

Bo Hansen (S), borgmester i Svendborg Kommune, vil skabe mere liv i midtbyen ved at bygge boliger, der tiltrækker mennesker, som enten ønsker at eje eller leje tæt på byens centrum, skriver Fyens Stiftstidende.

"Jeg tror, der er rigtig mange mennesker – sådan nogle som mig – der godt kunne tænke sig at flytte ind til byen i en ejendom på 100 kvadratmeter. De ønsker at bo helt centralt, så de kan gå op i byen og handle og gå hjem igen. Det handler om at have det nemme liv, efter at man har været børnefamilie," siger Bo Hansen til avisen.

Bo Hansen har kig på en stor grund i Bagergade, som han har vist for en række investorer. Han oplever, at der er interesse for grunden, men at det er nemmere at skabe interesse for projekter ved havnen. Her har blandt andre erhvervsmand Erik Skjærbæk startet et boligprojekt, hvor omkring halvdelen af boligerne er solgt, før første spadestik er taget, fremgår det.

Boligerne på havnen har ramt et segment, som gerne vil bo ved havnen og har råd til det, men ifølge borgmesterens analyse, kommer der også tilflyttere, der ønsker et hus eller en lejlighed i en lavere prisklasse enten på landet eller helt centralt i byen, udtaler Bo Hansen til avisen.

Mindre arkitektfirma fejer de større af banen i sydfynsk havnebyggeri

Fynsk advokathus opruster inden for ejendomme

Vil sælge boliger til 10 mio. kr. på Sydfyn: Jeg har en god mavefornemmelse 

Boligselskab henter milliongevinst ved at arbejde anderledes 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også