EjendomsWatch

Huse overdænges af tang med nye 40 mio. kr.

En række boliger på Læsø er løbende blevet omsvøbt i tang, og nu bliver projektet udvidet med nye donationer fra fonde samt Slots- og Kulturstyrelsen.

Hedvigs Hus med tangtag på Læsø.

Der kommer mere og mere tang på husene i Læsø, men det er ikke så slemt, som det kunne lyde. Der er nemlig tale om såkaldte tanghuse. I første omgang har kulturarven sikret sig 34 mio. kr. i støtte. Det beløb udvides nu med yderligere 40 mio. kr., skriver Læsø Posten.

Projektet skal restaurere i alt 33 huse, og man forventer, at 10 af dem vil være færdige i år. Processen har været i gang siden 2016, hvor A.P Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal, Slots- og Kulturstyrelsen og Realdania gav tilsagn om den første milliondonation.

Avisen skriver, at der netop er kommet nye donationer fra flere fonde samt Slots- og Kulturstyrelsen, som betyder, at anden etape af renoveringsprojektet kan gå i gang:

"Projektet kan nu fortsættes med et budget på knap 40 millioner kroner. Vi har netop fået endeligt tilsagn om donationer og tilskud fra A. P. Møllerfonden, Aage og Johanne Louis-Hansen fonden og Augustinus Fonden, der skal sikre restaureringen af de næste 10 huse," oplyser Lillian Kristensen, direktør i Læsø Tangtage, til Læsø Posten.

Fredede ejendomme skal lettere kunne ombygges

Arkitektfirma ansætter driftsdirektør med speciale i fredede bygninger 

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Lokal udviklers køb af Svendborg-ejendom optræder på dagens liste. Oversigten over de i alt to handler bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier