EjendomsWatch

73-årige husbygger tager kampen op – vil redde firmaet

De sidste to år har budt på et samlet minus på 24 mio. kr. og rod i økonomien, men det får ikke ejeren af Bülow Huse til at give op. Han vil tage kampen op for at redde sit selskab, så det også eksisterer, når han går på pension.

Foto: PR

Byggevirksomheden Bülow Huse i Hørsholm i Nordsjælland, som ejes af den 73-årige entreprenør Karsten Bülow, leverede i sit seneste årsregnskab et underskud på 9,5 mio. kr. Det kom i forlængelse af et minus på 14 mio. kr. året forinden, og det til trods et boligmarked som har været i vækst begge år.

Der var ligeledes problemer med selskabets økonomistyring i en sådan grad, at revisor ikke kunne godkende det seneste regnskab. Men alligevel og til trods for sin alder er Karsten Bülow parat til at tage kampen op for at redde sit firma, siger han i et interview med Berlingske. Han har kastet sig ud i en turnaround-proces, således at firmaet stadig eksisterer, når han en dag går på pension:

"Jeg er sikker på, at vi kan komme til at tjene penge igen. Og jeg kan lide at bygge huse og arbejde med kunderne. Så det har jeg valgt at fortsætte med. De andre ting, der er foregået tidligere, har bare været dumheder," siger Karsten Bülow til Berlingske.

Han forklarer, at underskuddet er opstået, fordi man har solgt husene for billigt og ikke haft nok styr på forretningen. For at vende skuden har han reduceret antallet af ansatte fra 16-18 til 6 medarbejdere, ansat en ny salgschef og justeret priserne, siger han til avisen. Han afviser ikke, at han en dag sælger sit værk, men i første omgang leder han efter en, "som kan hjælpe med at drive firmaet, og som kan overtage min post."

EjendomsWatch omtalte i 2016, hvordan Karsten Bülow, der har skabt en formue ved at sælge sit tidligere byggefirma Bülow & Nielsen til NCC, afværgede en konkurs i et andet byggefirma, Bülow & Flindt.

Nordsjællandsk husbygger melder om stram økonomi

Husbygger gennem 40 år afværger konkurs i sidste sekund

Dårlig økonomi og konkurs rammer nordsjællandsk husbygger

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Ægte rødt – og dog

Kriseramte Dansk Folkeparti leverer i fravær af regeringens eget støtteparti flertallet til en aftale om flere billige boliger, som 85 ud af 179 mandater i Folketinget står uden for. Men ministeren mener alligevel, at der er tale om en bred aftale.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier