EjendomsWatch

Planer om Danmarks højeste hus er nu droppet

En omfattende udvidelse med ti ekstra etager skulle gøre Radisson Blu Scandinavia Hotel, der er ejet af Wenaasgruppen, til Danmarks højeste hus. De planer er nu skrinlagt.

Foto: PR

Danmarks højeste hus bliver ikke casinohotellet Radisson Blu Scandinavia Hotel, som det ellers var planen. Det skriver Magasinet Kbh.

Norske Wenaasgruppen, der ejer hotellet, fik ellers tilladelse til i 2010 at udvide hotellet med ti ekstra etager i højden, hvilket ville få bygningen til at vokse fra 88 til 125 meter. Ifølge magasinet har Weenaasgruppen jævnligt – og senest i efteråret 2017 – fastholdt, at det stadig var planen at udvide i toppen.

Men i en ny invitation til Amager Vest Lokaludvalg fra forvaltningen i Københavns Kommune, som Magasinet Kbh er i besiddelse af, tegner der sig et andet billede.

"Grundejer ønsker ikke at benytte sig af muligheden for påbygning af 10 etager og ønsker et andet udtryk end det muliggjorde, hvorfor projektet forudsætter, at der udarbejdes en ny lokalplan," skriver Københvans Kommune blandt andet til lokaludvalget.

Weenasgruppen vil dog fortsætte en anden planlagt udvidelse af hotellet på hotellets bagside med en lavere tilbygning på fem-seks etager over p-kælderen.

Danmarks højeste hus er pt. Herlev Hospital med 120 meter.

Solstra i dialog med nye lejere til Copenhagen Towers 

Medie: Bella Sky solgt for omkring 1,5 mia. kr.

Radisson-chef har kig på nye danske hotelprojekter 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier