EjendomsWatch

Planer om Danmarks højeste hus er nu droppet

En omfattende udvidelse med ti ekstra etager skulle gøre Radisson Blu Scandinavia Hotel, der er ejet af Wenaasgruppen, til Danmarks højeste hus. De planer er nu skrinlagt.

Foto: PR

Danmarks højeste hus bliver ikke casinohotellet Radisson Blu Scandinavia Hotel, som det ellers var planen. Det skriver Magasinet Kbh.

Norske Wenaasgruppen, der ejer hotellet, fik ellers tilladelse til i 2010 at udvide hotellet med ti ekstra etager i højden, hvilket ville få bygningen til at vokse fra 88 til 125 meter. Ifølge magasinet har Weenaasgruppen jævnligt – og senest i efteråret 2017 – fastholdt, at det stadig var planen at udvide i toppen.

Men i en ny invitation til Amager Vest Lokaludvalg fra forvaltningen i Københavns Kommune, som Magasinet Kbh er i besiddelse af, tegner der sig et andet billede.

"Grundejer ønsker ikke at benytte sig af muligheden for påbygning af 10 etager og ønsker et andet udtryk end det muliggjorde, hvorfor projektet forudsætter, at der udarbejdes en ny lokalplan," skriver Københvans Kommune blandt andet til lokaludvalget.

Weenasgruppen vil dog fortsætte en anden planlagt udvidelse af hotellet på hotellets bagside med en lavere tilbygning på fem-seks etager over p-kælderen.

Danmarks højeste hus er pt. Herlev Hospital med 120 meter.

Solstra i dialog med nye lejere til Copenhagen Towers

Medie: Bella Sky solgt for omkring 1,5 mia. kr.

Radisson-chef har kig på nye danske hotelprojekter

Forsiden lige nu

Elevator-millionær sælger ud: "Jeg runder 75 næste gang"

12 sjællandske udlejningsejendomme bliver nu sendt på markedet af sønderjysk investor med mursten for et trecifret millionbeløb. Nødlidende ejendomme, hvor stumperne er blevet overtaget, har stille og roligt opbygget porteføljen, siger han til EjendomsWatch.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Konsolideringen blandt administratorer fortsatte i den forløbne uge, da Administrea og Salling Ejendomsadministration fik nye ejere hos 360 North og Newsec Datea. I København købte Aberdeen Standard 106 boliger af Pensam, mens entreprenørkoncern MT Højgaard måtte nedjustere efter tabt voldgift.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier