EjendomsWatch

Bricks henter bedste resultat nogensinde

Milliardær høster nu frugterne af at redde projektudvikleren under finanskrisen. Sammen med den positive udvikling giver det mulighed for at lave større projekter, lyder det fra medejer.

Peter Bohnsen, medejer af Bricks. Foto: PR

I 2009 under finanskrisen skød Peter Bohnsen kapital ind i i den nødlidende projektudvikler Bricks mod at få 51 pct. af selskabet gennem holdingselskaber ejet ham selv og sine fire døtre. Den investering nyder han nu godt af, efter ejendomsmarkedet har bevæget sig en mere positiv retning.

Det skriver Børsen.

I 2017 tjente Bricks 89 mio. kr. før skat mod blot 3 mio. kr. året før, viser årsregnskabet. Det er udviklerens bedste resultat nogensinde, og kombineret med Peter Bohnsens medejerskab giver det mod til at kaste sig over større opgaver.

"Før var der lidt lavere til loftet. Nu har vi mulighed for at lave meget markante projekter, og det ville altså ikke være muligt uden den ejerstruktur," siger Martin Busk, som ejer de resterende 49 pct. sammen med medstifteren Philip Foss, til Børsen.

Salget af første etape af lejlighedsbyggeriet Frederiks Plads i det centrale Aarhus skæpper særligt godt i kassen. Bricks er nu i gang med et 25 etagers boligbyggeri på grunden.

Milliardær og hans fire døtre øger formuen

Aarhus-boliger får ny ejer i handel til over 300 mio. kr.

IT-rigmand polstrer portefølje med Aarhus-ejendomme

Forsiden lige nu

Ejendomsudvikleren Jens Schaumann: Man skal være stærk i troen

Når man køber retten til en byggegrund med finanskrisen blæsende om ørene og uden en lokalplan, så skal man have en vis mængde ’Clint Eastwood’ i maven. Det havde og har ejendomsudvikleren Jens Schaumann, og det betaler sig, viser nyt regnskab. Salget af lejligheder på ø-projektet Engholmene stryger af sted, siger han.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Dades på milliardopkøb i Aarhus, en politianmeldelse mod ejendomsudvikleren NPV og Jyske Bank i salgshumør, var nogle af nyhederne i den forløbne uge, hvor abonnenter på EjendomsWatch kunne læse journalistiske interviews med hovedpersonerne. Også Lars Thylander, ledelsen i Gefion Group og en ny minister trak overskrifter i ugens løb.

Konkursbo finder køber til TV-byens gamle studier

En privat investor har købt en del af DR's gamle hovedsæde i Søborg, som bl.a. har været anvendt til film- og tv-studier. Der er tale om et konkursbo med bygninger på 33.655 kvm til en offentlig værdi på 250 mio. kr. Bygningen har været drevet forkert, siger rådgiver til EjendomsWatch. (Opdateret.)

Lejerbo-udbryder indgår partnerskab med Domea.dk

Lejerbo Kolding, der følger i hælene på søsterorganisationen i København og forlader Lejerbo-organisationen, skal fra nytår stå på egne ben med egen administration. Men Domea.dk bistår alligevel på en del af det administrative. Formand har sommerfugle i maven.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier