Byggematadors tidligere selskab sagsøger hans nye

Michael Mortensens nye typehusfirma er blevet sagsøgt af Huscompagniet, som han blev mangemillionær på at sælge.
Michael Mortensen. | Foto: Michael Drost Hansen
Michael Mortensen. | Foto: Michael Drost Hansen

Byggematadoren Michael Mortensens typehusfirma, Hybel, bliver nu beskyldt for at kopiere Huscompagniets materiale fra et softwareprogram til illustrationer af typehuse, skriver Børsen. Sagen er prekær, fordi Michael Mortensen blev mangemillionær, da han solgte netop Huscompagniet i 2006.

Af dokumenter fra Sø- og Handelsretten fremgår det, at Huscompagniet beskylder Hybel for at have fået et "uberettiget forspring i konkurrencen på i hvert fald to måneder" som følge af den påståede ulovlige kopiering. Derfor vil Huscompagniet, der i dag er ejet af kapitalfonden EQT, have Hybel til at betale en erstatning på 1 mio. kr.

"At markedet i perioden var i vækst – og at Huscompagniets samlede omsætning steg i 2016 – ændrer ikke på, at Huscompagniet har krav på erstatning for det afsætningstab, som Hybel har foranlediget," lyder det i processkriftet fra Plesner, der repræsenterer Huscompagniet.

Hybels advokat fra Bech-Bruun afviser anklagerne. Inden sagen kom for retten, havde parterne været i forligsforhandlinger, der ikke førte til noget. Ingen af parterne har over for Børsen ønsket at kommentere den verserende sag.

Medie: Velux-pengetank er bejler til typehus-opkøb

Casa-ejer venter markant fremgang i 2018

Medie: Kapitalfond nærmer sig salg af husbyggefirma

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også