Gefion vil på børsen: Byder på nødlidende biotekselskab

Den fremadstormende projektudvikler vil købe biotekselskabet Neurosearch, der ikke længere har nogen aktivitet, og har budt 100 mio. kr. Det skal gøre Gefion Group til et af de "absolut største børsnoterede danske ejendomsselskaber," lyder det.
Thomas Færch og Henrik Nissen, Gefion Group. | Foto: PR
Thomas Færch og Henrik Nissen, Gefion Group. | Foto: PR

Projektudvikleren Gefion Group har givet et købstilbud på det nødlidende biotekselskab Neurosearch, der blev stiftet i 1989 af forretningsmanden Asger Aamund.

Det fremgår af en børsmeddelelse fredag formiddag.

Gefion skriver, at man har besluttet at fremsætte et betinget overtagelsestilbud til aktionærerne i Neurosearch om at erhverve den samlede aktiekapital i selskabet.

Det er dog et krav, at Gefion opnår godkendelse fra børsen Nasdaq i København til opretholdelse af Neurosearchs børsnotering, således at Gefion kan blive børsnoteret.

"Dette vil øjeblikkeligt gøre Gefion Group til et af de absolut største børsnoterede danske ejendomsselskaber og sikre mulighed for langsigtet, fremtidig udvikling af virksomheden," skriver Gefion i meddelelsen.

Projektudvikleren med hovedkontor i København har budt 4 kr. pr. aktie. Ifølge Ritzau Online Trader har Neurosearch 25 mio. aktier – det samlede tilbud lyder derfor på 100 mio. kr.

Neurosearch-aktien lukkede torsdag i kurs 3,08, hvilket gav biotekselskabet en markedsværdi på 76 mio. kr.

Bestyrelsen i Neurosearch indstillede i begyndelsen af april selskabet til at opløsning ved frivillig likvidation.

Vælger bestyrelsen på den kommende generalforsamling at takke ja til tilbuddet, som er fremsat igennem Gefion Groups datterselskab Gefion Group Investments A/S, vil bestyrelsen trække forslaget om likvidation tilbage og i stedet indstille til, at selskabet omdannes til et investeringsselskab, lyder det i fondsbørsmeddelelsen.

Den fremadstormende udvikler fra Kgs. Nytorv

Den københavnske ejendomsudvikler Gefion Group har på knap fem år formået at komme på at have igangværende projekter på 165.000 kvm fordelt på 2500 boligenheder til en værdi af seks mia. kr. Til sammenligning har Danmarks største borsnoterede ejendomsselskab Jeudan en balance på knap 24 mia. kr.

"Gefion Group A/S er et ejendomsudviklingsselskab med speciale i udvikling af boliger og erhvervsejendomme i Storkøbenhavn. Gefion Group A/S har gennem en årrække udvidet sin portefølje med både eksisterende ejendomme og nybyggeri i attraktive områder. Koncernen har desuden opbygget en pipeline med et potentiale, der gør børsadgang til et naturligt næste skridt," skriver Gefion.

I spidsen for selskabet finder man Thomas Færch, som er adm. direktør, og Henrik Nissen, som har titel af investeringsdirektør. Sammen stiftede de to selskabet tilbage i 2013.

Den erfarne ejendomsveteran Jørgen Junker, der kom fra Sjælsø Gruppen, er driftsdirektør i koncernen (COO) og har ansvaret for medarbejderstaben. I bestyrelsen finder man blandt andet den garvede medieboss Per Mikael Jensen, der har arbejdet 30 år i mediebranchen og været adm. direktør for TV 2.

Den endelige beslutning vil blive taget ved Neurosearchs generalforsamling den 30. april kl. 16.

Udbyder slår på tromme for ejendomsobligationer

Gefion-duos vilde vækst: Erhvervsobligationer har været fy siden Keops – men de virker

Gefion sender ejendomsobligationer på børsen

Nyt kollegiebyggeri satte gang i Gefions obligationssatsning

Gefion opruster i Norge for at styrke samarbejde med investeringsbanker

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også