EjendomsWatch

A. Enggaard dropper indkøbscenter på 25.000 kvm i Silkeborg

Grundet mangel på lejere lægger entreprenørvirksomheden planen om at opføre et nyt butikscenter i Silkeborg i graven. I stedet vil A. Enggaard opføre boliger.

Asger Enggaard, adm. direktør i A. Enggaard. Foto: PR

Entreprenørvirksomheden A. Enggaards planer om at opføre et nyt butikscenter i Silkeborg med 55-60 butikker i samarbejde med centerudvikleren Braaten+Pedersen har været otte år undervejs.

Nu er planerne droppet til fordel for boliger og oplevelsestilbud i byens gågade i form af for eksempel et streetfood-marked, skriver Midtjyllands Avis.

"Der har egentlig været stor interesse for butikscentret gennem årene, men flere potentielle lejere har trukket følehornene til sig, fordi der har været usikkerhed om, hvornår butikscentret kunne stå færdigbygget. Samtidig har vi også oplevet nervøsitet fra de investorer, vi gerne ville have med projektet," siger Asger Enggaard, adm. direktør i firmaet, til avisen, og tilføjer, at man ikke vil risikere at bygge centeret for, at det så står tomt otte år senere.

Nu vil entreprenørvirksomheden i stedet bygge boliger med tre til fem butikker i stueetagen. Såfremt den nye lokalplan godkendes, forventer A. Enggaard at projektet vil stå færdigt om ca. 2,5 år. Føtex, som ellers skulle have haft en butik på 3750 kvm, er ikke en del af den nye plan, fremgår det.

Duoen A. Enggaard og Braaten+Pedersen stod også bag planerne om at bygge et nyt butikscenter med 60 butikker i Holstebro til 550 mio. kr. A. Enggaard valgte at droppe projektet, der skulle være indviet i 2018 eller 2019, grundet indsigelser fra blandt andet en biskop og en frimurerloge.

Butikscenter til over en halv milliard i Holstebro droppes

Frimurerloge spænder ben for butikscenter til over en halv milliard

Mellem 60 og 120 nye lejeboliger på vej i Silkeborg

A. Enggaard åbner ny afdeling - skal satse mere på byudvikling

Forsiden lige nu

Ophævet kontrakt får Nordicom-topchef til at skyde tilbage mod Poul Erik Bech

Park Street Nordicom og Lea Ejendomspartner har ophævet samarbejdet og deler måske ikke længere opfattelse af, hvordan tilgangen til ejendomsadministration ser ud. Det siger Park Street Nordicoms topchef i en kommentar til EjendomsWatch efter torsdagens opsigtsvækkende opsigelse af aftalen om forvalte ejendomme for 2 mia. kr.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uenighed prægede nyhedsstrømmen i den forløbne uge, hvor både Nordicom og Lea Ejendomspartner samt Jeudan og PWC sluttede samarbejdet. EjendomsWatch leverede rigtig og ikke kopi-journalistik i form af interviews med hovedpersonerne samt egne nyheder om opkøb i Hørsholm, et milliardprojekt og nyt hotel i København og en udbyder af ejendomsprojekter med nye målsætninger.

Ny hotelkæde indtager København og går efter mindst 1000 værelser

Hollandske Citizen M har netop slået dørene op for sit nyeste hotel i Dagmarhus ved Rådhuspladsen. Det er den hollandske hotelkædes første stop i Skandinavien – men ikke det sidste. Jagten på mursten må dog aldrig gå på kompromis med kædens brand, og derfor har hollænderne også helt specifikke krav til beliggenhed og bygningens anatomi. EjendomsWatch har mødt en af medstifterne i den ekspansive Citizen M-kædes nye gemakker midt i København.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier