EjendomsWatch

A. Enggaard dropper indkøbscenter på 25.000 kvm i Silkeborg

Grundet mangel på lejere lægger entreprenørvirksomheden planen om at opføre et nyt butikscenter i Silkeborg i graven. I stedet vil A. Enggaard opføre boliger.

Asger Enggaard, adm. direktør i A. Enggaard. | Foto: PR

Entreprenørvirksomheden A. Enggaards planer om at opføre et nyt butikscenter i Silkeborg med 55-60 butikker i samarbejde med centerudvikleren Braaten+Pedersen har været otte år undervejs.

Nu er planerne droppet til fordel for boliger og oplevelsestilbud i byens gågade i form af for eksempel et streetfood-marked, skriver Midtjyllands Avis.

"Der har egentlig været stor interesse for butikscentret gennem årene, men flere potentielle lejere har trukket følehornene til sig, fordi der har været usikkerhed om, hvornår butikscentret kunne stå færdigbygget. Samtidig har vi også oplevet nervøsitet fra de investorer, vi gerne ville have med projektet," siger Asger Enggaard, adm. direktør i firmaet, til avisen, og tilføjer, at man ikke vil risikere at bygge centeret for, at det så står tomt otte år senere.

Nu vil entreprenørvirksomheden i stedet bygge boliger med tre til fem butikker i stueetagen. Såfremt den nye lokalplan godkendes, forventer A. Enggaard at projektet vil stå færdigt om ca. 2,5 år. Føtex, som ellers skulle have haft en butik på 3750 kvm, er ikke en del af den nye plan, fremgår det.

Duoen A. Enggaard og Braaten+Pedersen stod også bag planerne om at bygge et nyt butikscenter med 60 butikker i Holstebro til 550 mio. kr. A. Enggaard valgte at droppe projektet, der skulle være indviet i 2018 eller 2019, grundet indsigelser fra blandt andet en biskop og en frimurerloge.

Butikscenter til over en halv milliard i Holstebro droppes 

Frimurerloge spænder ben for butikscenter til over en halv milliard

Mellem 60 og 120 nye lejeboliger på vej i Silkeborg 

A. Enggaard åbner ny afdeling - skal satse mere på byudvikling

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier