EjendomsWatch

Pensiondanmark investerer 97 mio. kr. i Herning

På Viborgvej i Herning skifter rådgivningsfirmaet Midtconsults domicil hænder. Investeringen har kostet pensionskassen knap 100 mio. kr. Pengene skal både gå til køb og renoveringer. (Opdateret.)

Foto: PR

(Artiklen er opdateret 2. januar kl. 13.30 med yderligere oplysninger, og 3. januar med oplysning om rådgiver.)

Pensiondanmark investerer 97 mio. kr. i at købe og renovere Midtconsults domicil i Herning, oplyser selskabet.

Beløbet dækker både over selve købssummen og renoveringer af den 53 år gamle erhvervsejendom. Kontorejendommen har hjemme på Viborgvej 1 og måler 6411 kvm.

"Vi er glade for at kunne føje denne erhvervsejendom til porteføljen. Der er tale om en attraktiv velbeliggende ejendom med en solid lejer på en lang lejekontrakt. Derfor forventer vi, at investeringen vil give medlemmerne gode afkast mange år frem," udtaler den adm. direktør, Torben Möger Pedersen, i Pensiondanmark i meddelelsen.

Som en del af købsaftalen skal Midtconsult nyrenovere ejendommen, som er fra 1965, således at den er bæredygtighedscertificeret efter standarden DGNB Sølv, når Pensiondanmark overtager den.

"Midtconsult står selv for renonervingen. Når renoveringen er gennemført overtager vi ejendommen, og så bliver der lavet en ny lang leje kontrakt Midtconsult," siger ejendomsdirektør i Pensiondanmark Marius Møller til EjendomsWatch

Den offentlige ejendomsvurdering for domicilet var på knap 40 mio. kr. i 2016.

Med købet udvider Pensiondanmark sin ejendomsportefølje i det jyske, der i forvejen tæller ejendomme i bl.a. Hjørring, Aalborg, Viborg, Aarhus, Kolding, Esbjerg og Sønderborg. Det er dog den første ejendomsinvestering i Herning.

Collliers har formidlet ejendommen på vegne af Midtconsult.

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier