EjendomsWatch

Storbylejlighederne skal fylde mindre i fremtiden

Der skal skabes mere plads på færre kvadratmeter i storbyens lejligheder fremover. Tendensen kaldes downsizing, og den er nu begyndt at dukke op i Københavns nybyggerier.

Foto: PR-illustration

Mere plads på færre kvadratmeter er filosofien bag den såkaldte downsizing i storbyrummet. For nogle er det en livsstil, men for mange andre er det også en nødvendighed for at kunne få råd til at blive i storbyen. Og tendensen er nu også ved at brede sig til Københavns nybyggerier, om end den næppe bliver dominerende.

Det skriver Berlingske.

Hos Carlsberg Byen i København er man i gang med at udvikle en ny boligform, som netop skal passe ind downsizing-trenden, hvilket også skal få boligerne til at blive billigere.

”Vi forsøger at ramme markedet i den retning, det bevæger sig. Og vi kan se hos både os selv og andre, at det især er de mindre boliger, der sælger, og at fleksibilitet bygget ind i boligerne er eftertragtet,” forklarer Jens Nyhus, adm. direktør i udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S, som i alt skal opføre 3.100 boliger frem mod 2024 i Københavns nye bykvarter.

Resultatet er eksempelvis en komprimeret fireværelseslejlighed på 80 kvadratmeter. Det kan blandt andet lade sig gøre ved at spare plads på gangareal. Og det kan gøre en forskel på op mod 1 mio. kr. i prisen.

Også Fonden for Billige Boliger kigger på downsizing-trenden, som man mener er en oplagt måde at billiggøre boligbyggerierne.

 Carlsberg Byen er klar med 58 nye boliger

 Carlsberg Byen i hårfin balance mellem fortid og udvikling

 Nye boligbehov skaber innovative boligformer 

Mere fra EjendomsWatch

Fond misser millionsalg og udlejer til tidligere formand

FINGRENE I FONDSMIDLER: Helt usædvanligt valgte erhvervsdrivende fond hverken at sælge eller modernisere en bolig på Frederiksberg i forbindelse med et lejerskifte. I stedet udlejede man sidste år lejligheden til fondens tidligere formand, der nu vil have fonden til at finansiere forbedringer, han selv har lavet. LLO undrer sig.

Briefing uge 21: Skærende kontraster i et anspændt marked

Der er ikke nødvendigvis langt fra milliardsucces til ditto fiasko i et ejendomslandskab, som de fleste aktører kan blive enige om, er ramt af store udfordringer. Det er blot nogle af de ting, vi ser nærmere på i vores faste overflyvning over ugens største begivenheder i branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier