EjendomsWatch

HD Ejendomme færdiggør projekt med 20 år på bagen

Det allerførste boligprojekt på havnen i Nyborg bliver nu opført efter en omtumlet tilværelse, der har stået på, siden færgerne over Storebælt stoppede med at sejle.

I maj 2017 købte Niam, HD Ejendommes svenske ejer, en lejlighedsportefølje på Nyborg Havn. | Foto: PR

Odense-baserede HD Ejendomme, der i april blev overtaget af den svenske ejendomsinvestor Niam, er langt fremme med forberedelserne til at bygge to blokke med ca. 50 boliger på Dampskibsmolen i Nyborg, skriver Fyens Stiftstidende. Planerne på Dampskibsmolen fremgår af Nyborg Kommunes hjemmeside, men det har ikke været muligt at træffe nogen hos ejeren, HD Ejendomme, der kan uddybe byggeplanerne.

Med det kommende byggeri på Dampskibsmolen er der udsigt til, at det ældste byggeprojekt på havnen endelig kan blive færdigt. Projektet blev præsenteret for snart 20 år siden, nemlig i december 1997, men diverse tovtrækkerier mellem DSB, Nyborg Kommune og Udviklingsselskabet Nyborg betød, at den første tredjedel af projektet først blev bygget fra 2002.

Udviklingsselskabet nedlagde sig selv og senere forsøgte Danmarks Boligselskab at få gang i byggeriet af de sidste to tredjedele af projektet. Det gik ikke, og i 2005 købte HD Ejendomme grund og projekt. De nåede i 2007 kun lige op over jordoverfladen, da der blev støbt fundamenter, før finanskrisen ramte ejendomsselskabet, der i dag har ca. 3.000 lejeboliger og 375 erhvervslejemål til en værdi af fire mia. kr., hårdt.

Med den svenske ejendomsinvestor Niam som ny ejer er der nu endelig udsigt til, at byggeriet på Dampskibsmolen kan blive færdigt. I maj 2017 købte Niam også en lejlighedsportefølje på Nyborg Havn.

Niam køber lejlighedsportefølje på Nyborg Havn

Nyborg får nye ungdomsboliger med 3D-printet byggeri

Pensionskasse bygger 64 boliger i færgeleje

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier