EjendomsWatch

Bonava på vej med 120 nye boliger i Høje Taastrup

Boligudvikleren har i handel med Danske Bank købt 12.000 kvm byggeretter. Byggestarten planlægges til næste år.

Bonava, det tidligere NCC Bolig, påbegynder i tredje kvartal næste år opførelsen af ca. 120 lejligheder på Spotorno Allé i Høje Taastrup, tæt på City 2, S-tog og øvrig infrastruktur, oplyser Bonava.

Der sker med købet af 12.000 kvm boligbyggeretter, som en grund, der er overtaget fra Danske Bank for ca. 30 mio. kr., rummer.

"I Danmark bor over 40 pct. af befolkningen til leje, og andelen er stigende. Det er primært den yngre del af befolkningen der bor i lejebolig, og flere og flere ser det som et relevant alternativ til at eje sin egen bolig," siger Torben Modvig, adm. direktør i Bonava, i meddelelsen.

"Mange investorer har fået øjnene op for det stabile, danske boligmarked, og den efterspørgsel vil Bonava gerne være med til at møde," fortsætter han.

En større aktivitet på investormarkedet er en erklæret strategi for Bonava, der sidste år solgte sin første udlejningsejendom i Ørestad og som med regionchef Claus Skyttes tiltræden i sommer har fået yderligere prioritet, fremgår det.

Hos Danske Bank er man tilfreds med handlen:

"Vi har haft en god, velstruktureret og effektiv salgsproces," siger Anders Vibe Andreasen, advokat og seniorporteføljemanager i Danske Bank Real Estate.

Bonava jagter nye investorer til boligprojekter

Boligprojekt i Ørestad solgt for 175 mio. kr.

Bonava køber byggefelter til 124 lejligheder i Køge

Torben Modvig skal gøre Bonava kendt for folket

Forsiden lige nu

Medie: Nødlidende andelsforening leder efter køber

Andelsboligforeningen Ringertoften i København med en gæld på 459 mio. kr. leder efter en køber til foreningens ejendom. Det viser salgsmateriale, som mediet Insidebusiness er kommet i besiddelse af. "Garvet kriseadvokat" er på sagen, lyder det.

Ineffektivitet koster milliarder i den almene boligsektor

Trods milliardgevinster ved at samle indkøb centralt vælger de fleste boligselskaber selv at købe ind og hyre håndværkere. Sektoren agerer umodent, mener konsulentfirma, som til dels bakkes op af sektorens fælles indkøbsenhed, Almenindkøb. Her møder man lokal uvilje mod at hente besparelser, hvilket der kan være lyssky grunde til, lyder det.

C.F. Møller skal designe kontortårn i Oslo

For næsen af 23 andre teams, herunder Big, vinder det danske arkitektfirma sammen med norsk partner opgaven med at virkeliggøre et godt 45.000 kvm stort transportknudepunkt i Norges hovedstad.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier