EjendomsWatch

Projektudvikling

Efter kritik: Projektudbydere vil arbejde for fælles regler

UDBYDERE UNDER LUPPEN: Samtlige udbydere af ejendomsprojekter inviteres nu til møde, hvor de skal diskutere kravene til, hvad prospekter bør indeholde. Det skal opretholde branchens troværdighed, siger adm. direktør i Difko, som står bag initiativet, hvor også Finanstilsynet er inviteret. Fælles nøgletal a la bankernes ÅOP er blandt ideerne.

By & Havn-topchef: "Det bæredygtige fokus vil for alvor få fodfæste i byggebranchen"

JULESERIE: Efter at have tjent sine første 100 dage som ny adm. direktør i By & Havn ser Anne Skovbro tilbage på et 2018, hvor især beslutningen om at bygge Lynetteholmen i København har haft stor betydning. I 2019 forventer hun, at bæredygtighed bliver en endnu større faktor i byudviklingen, siger hun i den første artikel i EjendomsWatchs juleserie.

Husker du januar? Konsolideringen i rådgiverbranchen tog fart

ÅRET DER GIK: EjendsomsWatch har været en tur i arkiverne og bringer her højdepunkterne fra årets første måned i den danske ejendomsbranche, der blandt andet bød på konsolidering blandt rådgiverne, fyringer i stor entreprenørkoncern, projekter en masse i Aarhus og advokathuse, der satsede på fast ejendom.

Projektudbyder fejrer 20 års jubilæum og sigter mod en balance på 4 mia. kr.

Siden 1998 har ærlighed og omhyggelighed været drivkraften hos ejendomsudbyderen Actus. Med de ord i baghovedet har direktør og medejer Claus Møller løftet balancen fra 250 mio. kr. til 2,5 mia. kr. på otte år. Nu er en ny type ejendomme på radaren, og målet for balancens størrelse kan hæves, siger direktøren til EjendomsWatch.

Spekulativt erhvervsbyggeri vinder indpas

Det er fortsat boligbyggeri, der driver den danske byggebranche, men efter flere års fremgang begynder det nu så småt at smitte af på erhvervsbyggeriet, der har haltet bagefter. Mangel på tidssvarende lokaler får nu bygherrer og investorer til at se muligheder i spekulative projekter.

Milliardprojekt skal omdanne slidt industrikvarter til boligområde

Syv grundejere med NPV i spidsen vil omdanne slidt industrikvarter til boligområde i Sydhavnen i København. AP Ejendomme er med ombord i det omfattende projekt, der indebærer udvikling af 115.000 kvm og løber op i milliarder af kroner. Over for EjendomsWatch sætter initiativtagerne ord på projektet.

Greve Kommune vedtager lokalplan for 250 Bonava-boliger

Greve Kommune har vedtaget en lokalplan, der giver mulighed for at rive en gammel skole ned og opføre boliger og erhverv på en knap 54.000 kvm stor grund. Det er Bonava, der skal bygge på grunden, som kommer til at indeholde rækkehuse, lejligheder og en dagligvarebutik.

Ejendomsudbyder sælger sig selv til en værdi af 600 mio. kr. til egne investorer

UDBYDERE UNDER LUPPEN: 21 investorer har betalt ca. 200 mio. kr. for knap 30 pct. af ejendomsudbyderen Koncenton og Obton, der udbyder solcelleprojekter. Prisen afspejler en rabat på 400 mio. kr., siger direktør. Revisor er skeptisk over for manøvren, som Kromann Reumert dog har sagt god for. Tidligere chef i konkursramt pantebrevsselskab er desuden gjort til partner. (Opdateret.)

Pihl & Søn tilfreds trods underskud

Pihl & Søn kommer ud af regnskabsåret med et underskud på knap 5,9 mio. kr. Stifter Carsten Mindegaard oplyser til EjendomsWatch, at det tager tid at støbe et stærkt fundament.

Femern forlænger nøglekontrakt med entreprenør

Professor ser det som en stor sejr for Femern-selskabet, at man har fået forlænget den sidste af fire store entreprenørkontrakter. I juni blev tre anlægskontrakter på byggeriet af Femern-tunnelen forlænget for en merpris af 45 mio. kr. – heriblandt Aarsleffs.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier