EjendomsWatch

Erfaren akademiker skal sætte fut i Ørestad

Udviklingen af Ørestad som knudepunkt for innovation skal for alvor i gang, og til at løfte den opgave er der fundet en direktør med en lang karriere i universitetsverdenen bag sig.

Carolina Benjaminsen er ny adm. direktør i innovationsnetværket i Ørestad Innovation City Copenhagen. | Foto: PR

Carolina Benjaminsen er navnet på den adm. direktør i innovationsnetværket i den nystartede organisation Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC). Her får hun til opgave at gøre Ørestad til et stærkt knudepunkt for innovation, viden og kreativitet i Storkøbenhavn. Det skriver By & Havn i en pressemeddelelse.

I ØICC, som bl.a. er stiftet af aktører fra virksomheder og organisationer med tilknytning til Ørestad, er visionen at tiltrække og stimulere erhvervs- og vidensudviklingen i regionens erhvervsområde.

En vision som Caroline Benjaminsen nu får til opgave at løfte, og ifølge Søren Brøndum Rambøll, bestyrelsesmedlem i ØICC, er hun den helt rette til jobbet.

”Det er med stor tilfredshed, at vi kan byde Carolina Benjaminsen velkommen på posten som admi. direktør. Hun er den helt rette kapacitet til at opbygge, udvikle og drive ØICC, og få netværket til at vokse, og blive den stærkeste spiller inden for innovation, viden og kreativitet i Greater Copenhagen. Carolina indkapsler essensen af ØICC med sin erfaring fra både forskningsmiljøet, det offentlige og det private erhvervsliv sammen med hendes mangeårige fokus på innovationsprocesser. Vi ser frem til samarbejdet,” siger han i meddelelsen.

Carolina Benjaminsen har en ph.d.-grad fra Aarhus Universitet og en lang række ansættelser i universitetsverdenen bag sig, hvor hun har specialiseret sig i at skabe forandringer og innovation i både den offentlige og private sektor. Senest kommer hun fra en stilling som direktør i egen virksomhed, der rådgiver i personlig og professionel udvikling, fremgår det.

Bestyrelsesformand i ØICC er Jens Kramer Mikkelsen, adm. direktør i By & Havn. Han peger på, at der over hele verden er fokus på innovationsdistrikter og den positive effekt, de skaber.

"Vi skal udnytte det fantastiske momentum, der er i Ørestad, til at tiltrække endnu flere virksomheder. Med sammensætningen af videnstunge virksomheder, kultur og universiteter, er alle ingredienser til stede for at mobilisere et kraftfuldt innovationsnetværk, hvor medlemsvirksomhederne deler viden og kompetencer på tværs," siger Jens Kramer Mikkelsen.

Familiefirma opruster med søn som finansdirektør

Kæde med danske hoteller skifter ud i topledelsen 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier