Erfaren akademiker skal sætte fut i Ørestad

Udviklingen af Ørestad som knudepunkt for innovation skal for alvor i gang, og til at løfte den opgave er der fundet en direktør med en lang karriere i universitetsverdenen bag sig.
Carolina Benjaminsen er ny adm. direktør i innovationsnetværket i Ørestad Innovation City Copenhagen. | Foto: PR
Carolina Benjaminsen er ny adm. direktør i innovationsnetværket i Ørestad Innovation City Copenhagen. | Foto: PR

Carolina Benjaminsen er navnet på den adm. direktør i innovationsnetværket i den nystartede organisation Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC). Her får hun til opgave at gøre Ørestad til et stærkt knudepunkt for innovation, viden og kreativitet i Storkøbenhavn. Det skriver By & Havn i en pressemeddelelse.

I ØICC, som bl.a. er stiftet af aktører fra virksomheder og organisationer med tilknytning til Ørestad, er visionen at tiltrække og stimulere erhvervs- og vidensudviklingen i regionens erhvervsområde.

En vision som Caroline Benjaminsen nu får til opgave at løfte, og ifølge Søren Brøndum Rambøll, bestyrelsesmedlem i ØICC, er hun den helt rette til jobbet.

”Det er med stor tilfredshed, at vi kan byde Carolina Benjaminsen velkommen på posten som admi. direktør. Hun er den helt rette kapacitet til at opbygge, udvikle og drive ØICC, og få netværket til at vokse, og blive den stærkeste spiller inden for innovation, viden og kreativitet i Greater Copenhagen. Carolina indkapsler essensen af ØICC med sin erfaring fra både forskningsmiljøet, det offentlige og det private erhvervsliv sammen med hendes mangeårige fokus på innovationsprocesser. Vi ser frem til samarbejdet,” siger han i meddelelsen.

Carolina Benjaminsen har en ph.d.-grad fra Aarhus Universitet og en lang række ansættelser i universitetsverdenen bag sig, hvor hun har specialiseret sig i at skabe forandringer og innovation i både den offentlige og private sektor. Senest kommer hun fra en stilling som direktør i egen virksomhed, der rådgiver i personlig og professionel udvikling, fremgår det.

Bestyrelsesformand i ØICC er Jens Kramer Mikkelsen, adm. direktør i By & Havn. Han peger på, at der over hele verden er fokus på innovationsdistrikter og den positive effekt, de skaber.

"Vi skal udnytte det fantastiske momentum, der er i Ørestad, til at tiltrække endnu flere virksomheder. Med sammensætningen af videnstunge virksomheder, kultur og universiteter, er alle ingredienser til stede for at mobilisere et kraftfuldt innovationsnetværk, hvor medlemsvirksomhederne deler viden og kompetencer på tværs," siger Jens Kramer Mikkelsen.

Familiefirma opruster med søn som finansdirektør

Kæde med danske hoteller skifter ud i topledelsen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Foto: Pexels / Ekaterina Bolovtsova

Fredagens konkurser fra Statstidende