EjendomsWatch

Erfaren akademiker skal sætte fut i Ørestad

Udviklingen af Ørestad som knudepunkt for innovation skal for alvor i gang, og til at løfte den opgave er der fundet en direktør med en lang karriere i universitetsverdenen bag sig.

Carolina Benjaminsen er ny adm. direktør i innovationsnetværket i Ørestad Innovation City Copenhagen. | Foto: PR

Carolina Benjaminsen er navnet på den adm. direktør i innovationsnetværket i den nystartede organisation Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC). Her får hun til opgave at gøre Ørestad til et stærkt knudepunkt for innovation, viden og kreativitet i Storkøbenhavn. Det skriver By & Havn i en pressemeddelelse.

I ØICC, som bl.a. er stiftet af aktører fra virksomheder og organisationer med tilknytning til Ørestad, er visionen at tiltrække og stimulere erhvervs- og vidensudviklingen i regionens erhvervsområde.

En vision som Caroline Benjaminsen nu får til opgave at løfte, og ifølge Søren Brøndum Rambøll, bestyrelsesmedlem i ØICC, er hun den helt rette til jobbet.

”Det er med stor tilfredshed, at vi kan byde Carolina Benjaminsen velkommen på posten som admi. direktør. Hun er den helt rette kapacitet til at opbygge, udvikle og drive ØICC, og få netværket til at vokse, og blive den stærkeste spiller inden for innovation, viden og kreativitet i Greater Copenhagen. Carolina indkapsler essensen af ØICC med sin erfaring fra både forskningsmiljøet, det offentlige og det private erhvervsliv sammen med hendes mangeårige fokus på innovationsprocesser. Vi ser frem til samarbejdet,” siger han i meddelelsen.

Carolina Benjaminsen har en ph.d.-grad fra Aarhus Universitet og en lang række ansættelser i universitetsverdenen bag sig, hvor hun har specialiseret sig i at skabe forandringer og innovation i både den offentlige og private sektor. Senest kommer hun fra en stilling som direktør i egen virksomhed, der rådgiver i personlig og professionel udvikling, fremgår det.

Bestyrelsesformand i ØICC er Jens Kramer Mikkelsen, adm. direktør i By & Havn. Han peger på, at der over hele verden er fokus på innovationsdistrikter og den positive effekt, de skaber.

"Vi skal udnytte det fantastiske momentum, der er i Ørestad, til at tiltrække endnu flere virksomheder. Med sammensætningen af videnstunge virksomheder, kultur og universiteter, er alle ingredienser til stede for at mobilisere et kraftfuldt innovationsnetværk, hvor medlemsvirksomhederne deler viden og kompetencer på tværs," siger Jens Kramer Mikkelsen.

Familiefirma opruster med søn som finansdirektør

Kæde med danske hoteller skifter ud i topledelsen 

Mere fra EjendomsWatch

Vicedirektør i Heimstaden siger op

Magnus Nordholm har været en ledende skikkelse i den mest aktive udenlandske investor på det danske ejendomsmarked, Heimstaden, gennem 14 år.

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

FINGRENE I FONDSMIDLER: Fond har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier