EjendomsWatch

Antal konkurser i byggebranchen det højeste i seks år

Antallet af konkurser i bygge- og anlægsbranchen nåede i 2016 op på det højeste niveau siden 2010. Analysechef peger på flere årsager.

I 2016 var der i alt 876 konkurser i bygge- og anlægsbranchen. | Foto: Colourbox

Med næsten 900 konkurser i bygge- og anlægsbranchen i året, der netop er gået, er niveauet oppe på højde med 2010, som analysechef i Dansk Byggeri betegner som "rædselsåret i konkursstatistikken." Det fremgår af en pressemeddelelse fra Dansk Byggeri.

Tal fra Danmarks Statistik viser ifølge meddelelsen, at der samlet set var 876 konkurser i bygge- og anlægsbranchen i løbet af 2016 med 65 konkurser alene i december.

"Med december måneds konkurstal er det tid til at gøre status over et mærkværdigt år. På den ene side går det bedre i branchen med større aktivitet og flere beskæftigede. På den anden side har vi haft et konkursniveau, som ikke er set større siden 2010, som var rædselsåret i konkursstatistikken," siger Andreas Fernstrøm, analysechef i Dansk Byggeri, i meddelelsen.

Ifølge analysechefen er der flere forklaringer på statistikken. Han peger på, at en af forklaringerne er, at Skat er begyndt at inddrive gammel gæld efter problemer på området i flere år.

"Det kaster naturligvis nogle konkurser af sig, som egentlig hører til tidligere år. Samtidig betyder de bedre tider også, at flere tager chancen og starter for sig selv – og her er der jo en del, som ikke klarer skærene og desværre går konkurs," siger Andreas Fernstrøm videre.

Husbygger gennem 40 år afværger konkurs i sidste sekund 

Byggeboomet i 2017 vokser og vokser 

Brillekæde går konkurs midt i julehandlen

Boligudvikler går konkurs efter regnskabssjusk 

Mere fra EjendomsWatch

Hans lån væltede Roskilde Bank

Et kæmpetab på udlån til ejendomsmatadoren Kenneth Schwartz Thomsen var en af hovedårsagerne til, at Roskilde Bank gik konkurs. Banken selv var dog aktivt medvirkende til at forstørre problemerne, fortæller den fallerede ejendomsinvestor, der for første gang giver sit syn på, hvad der skete op til krakket.

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er dømt til at betale erstatning, mens bestyrelsesmedlemmer frifindes.

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier