EjendomsWatch

Antal konkurser i byggebranchen det højeste i seks år

Antallet af konkurser i bygge- og anlægsbranchen nåede i 2016 op på det højeste niveau siden 2010. Analysechef peger på flere årsager.

I 2016 var der i alt 876 konkurser i bygge- og anlægsbranchen. | Foto: Colourbox

Med næsten 900 konkurser i bygge- og anlægsbranchen i året, der netop er gået, er niveauet oppe på højde med 2010, som analysechef i Dansk Byggeri betegner som "rædselsåret i konkursstatistikken." Det fremgår af en pressemeddelelse fra Dansk Byggeri.

Tal fra Danmarks Statistik viser ifølge meddelelsen, at der samlet set var 876 konkurser i bygge- og anlægsbranchen i løbet af 2016 med 65 konkurser alene i december.

"Med december måneds konkurstal er det tid til at gøre status over et mærkværdigt år. På den ene side går det bedre i branchen med større aktivitet og flere beskæftigede. På den anden side har vi haft et konkursniveau, som ikke er set større siden 2010, som var rædselsåret i konkursstatistikken," siger Andreas Fernstrøm, analysechef i Dansk Byggeri, i meddelelsen.

Ifølge analysechefen er der flere forklaringer på statistikken. Han peger på, at en af forklaringerne er, at Skat er begyndt at inddrive gammel gæld efter problemer på området i flere år.

"Det kaster naturligvis nogle konkurser af sig, som egentlig hører til tidligere år. Samtidig betyder de bedre tider også, at flere tager chancen og starter for sig selv – og her er der jo en del, som ikke klarer skærene og desværre går konkurs," siger Andreas Fernstrøm videre.

Husbygger gennem 40 år afværger konkurs i sidste sekund 

Byggeboomet i 2017 vokser og vokser 

Brillekæde går konkurs midt i julehandlen

Boligudvikler går konkurs efter regnskabssjusk 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier