EjendomsWatch

Butiksdød rammer fotohandlere

Antallet af specialforhandlere af fotoudstyr falder. Konkurrencen fra elektronikkæder samt digitale forbrugsvaner mindsker indtægtsgrundlaget.

Foto: Niels Hougaard/Polfoto

Fotohandlere har det svært i en digital virkelighed og med pressede priser fra de konkurrerende elektronikkæder, viser tal fra Retail Institute Scandinavias årlige analyse af den danske detailhandelsbranche. Det skriver Berlingske.

I løbet af de seneste fem år er den estimerede omsætning for branchen næsten halveret, mens antallet af danske fotokædebutikker er faldet fra 135 butikker i 2011 til 102 forrige år. Ifølge Dorte Wimmer, der er ekspert i detailhandel og forbruger­adfærd hos Retail Institute Scandinavia, mangler fotohandlerne at finde en ny forretningsmodel, efter forbrugerne i stadig mindre grad får fremkaldt billeder.

"Det udgør en kæmpe trussel mod fotohandlerne. Mange af butikkerne er enkeltmandsvirksomheder, ejet af et ægtepar, der skal stå for alle dele af forretningen. Og så kan det være svært at genopfinde sig selv," forklarer hun til Berlingske.

Internethandel og manglende stordriftsfordele er kun en del af forklaringen på de danske fotohandleres deroute. Ifølge Retail Institute Scandinavia spiller svigtende indtægter fra pasfoto også en central rolle i nedturen, fordi mange danskere i dag vælger at få taget pasfoto i de kommunale borgerserviceafdelinger. Traditionelt har pasfoto ellers været en fast indtægtskilde for fotohandlerne. Der bliver produceret omkring 600.000 pasbilleder i Danmark hvert år.

Elgiganten-konkurrent åbner flere varehuse i modoffensiv

Elgiganten overtager 10 Fona-butikker

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier