EjendomsWatch

Tidligere minister med ny formandstitel: Esbjerg Havn er fremtidssikret

Den nye formand for Esbjerg Havn, Søren Gade, ser i den vestjyske havn "en super moderne virksomhed," der med sin kommende udvidelse for over en halv milliard "er på forkant" med udviklingen.

Foto: Jens Dresling

Tidligere forsvarsminister for Venstre Søren Gade fremhæver som ny formand for Esbjerg Havn ikke mindst betydningen af den kommende 10 pct. udvidelse af den vestjyske havns areal svarende til 500.000 kvm. Det skriver vores søstermedie MobilityWatch.

"Det her med at sikre, at Esbjerg Havn også fremadrettet er på forkant, tror jeg, er en af de ting, jeg skal lære udenad, at det skal vi blive ved med at være," lyder det fra Søren Gade, der er født længere mod nord, i Holstebro, og som netop er fyldt 59 år.

Esbjerg Havn fik i september efter fem års ventetid godkendelse til at udvide havnens areal. | Foto: PR/Esbjerg Havn
Esbjerg Havn fik i september efter fem års ventetid godkendelse til at udvide havnens areal. | Foto: PR/Esbjerg Havn

"Det er jo ikke en virksomhed, der kører dårligt. Det er en super moderne virksomhed, som kører godt, og der er lagt planer langt ud i fremtiden," fortsætter han.

Søren Gade, der til daglig sidder i Europa-Parlamentet, hvor han bl.a. er medlem af fiskeri- og transportudvalget, afløste i sidste måned Flemming N. Enevoldsen, som havde siddet på formandsposten i to årtier.

Esbjerg Havn har siden årtusindskiftet været en kommunal selvstyrehavn ejet af Esbjerg Kommune, og den kommende udvidelse, der forventes afsluttet i 2025, vil angiveligt løbe op i mere end 500 mio. kr.

Ørsted gik på jagt efter europæisk lager – og fandt det i Esbjerg

4000 kvm erhvervsejendom i Esbjerg solgt for 5,1 mio. kr. 

Esbjerg-investor sætter kvart milliard i luksusboliger 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier