EjendomsWatch

MT Højgaard fyrer topchef Anders Heine Jensen

Efter et år i stolen skifter entreprenørkoncernen topchefen ud. Der er brug for en anden profil, lyder det fra bestyrelsens formand, der satte sig i stolen tidligere i år.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Entreprenørkoncernen MT Højgaard skifter nok engang ud på direktionsgangen: Adm. koncerndirektør Anders Heine Jensen fratræder således omgående og afløses af bestyrelsesmedlem Morten Hansen som konstitueret i stillingen, oplyser selskabet i en børsmeddelelse.

"Bestyrelsen er i gang med en grundig koncernstrategiproces og har i den forbindelse vurderet, at der er brug for en anden profil til at videreføre dette arbejde," udtaler bestyrelsesformand Carsten Dilling i meddelelsen.

Morten Hansen er født i 1963 og uddannet akademiingeniør og har mange års erfaring inden for byggeri og anlæg, bl.a. som tidligere ejer af entreprenørfirmaet Østergaard A/S og tidligere direktør i en af landets store entreprenørkoncerner.

I dag er Morten Hansen ejer og direktør i projektudviklingsselskaberne Omnia Invest, Tirsbæk Bakker og Juulsbjerg Ejendomme, skriver selskabet.

Han blev valgt ind i bestyrelsen for MT Højgaard Holding A/S i 2019. Morten Hansen vil i overgangsperioden udgøre direktionen i MT Højgaard Holding A/S og MT Højgaard A/S sammen med koncernfinansdirektør (CFO) Martin Stig Solberg, fremgår det.

Anders Heine Jensen tog over 1. november 2018, efter indtil da at have siddet som næstformand i bestyrelsen. Han afløste Torben Biilmann, der blev afskediget i august samme år.

Efter Anders Heine Jensens skifte fra bestyrelse til direktion indtrådte tidligere TDC-direktør Carsten Dilling i år som formand efter Søren Bjerre-Nielsen, under hvem beslutningen om at udnævne Anders Heine Jensen blev taget.

Ingen andre entreprenørvirksomheder i Norden kan så vidt vides fremvise større gennemtræk i ledelsen, end den som MT Højgaard har leveret de sidste 10 år.

Sjette koncerndirektør på to år forlader MT Højgaard

MT Højgaard-topchef: "Vi fejrer de små sejre" 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier