EjendomsWatch

DSB Ejendomme opruster yderligere med Christian Melgaard og Peter Mering

Den tidligere Deas-direktør gennem fem år bliver chefprojektudvikler hos DSB Ejendomsudvikling, der samtidig opruster i bestyrelsen med den tidligere ejendomsdirektør i Danica. En lovændring i foråret gav DSB mulighed for at spille en mere aktiv rolle i ejendomsudvikling.

Luftfoto af området, der i fremtiden skal rumme DSB og Freja Ejendommes Jernbanebyen. | Foto: PR/DSB Ejendomme.

DSB inkluderer tidligere ejendomsdirektør i Danica Pension Peter Mering i sin bestyrelse samt ansætter Christian Melgaard, der i starten af året forlod Park Street Nordicom, som ny chefprojektudvikler.

Christian Melgaard, der i fem år frem til 2018 var direktør i Deas, startede 23. september, og der skal ansættes endnu en chefprojektudvikler, oplyser DSB Ejendomsudvikling i en pressemeddelelse.

Oprustningen kommer i kølvandet på en ændring af loven 1. maj i år, der gav DSB lov til at drive kommerciel ejendomsudvikling. Som EjendomsWatch omtalte i august er Jens Nyhus, adm. direktør i Carlsberg Byen, allerede tiltrådt i bestyrelsen.

"Vi er meget glade for at have fået Jens Nyhus og nu også Peter Mering med i bestyrelsen for DSB Ejendomsudvikling A/S. De er begge særdeles kompetente og bidrager med unik viden og erfaring, som passer rigtig godt ind i bestyrelsen og de store opgaver, som venter os nu, hvor vi med ændringen af DSB-loven har fået mulighed for at træde længere ind i værdikæden for udvikling og opførsel af ejendomsprojekter," udtaler Jes Transbøl, adm. direktør i DSB Ejendomsudvikling, i meddelelsen og fortsætter:

"Samtidig er vi også stolte af at kunne byde velkommen til en kapacitet som Christian Melgaard i organisationen, hvor han som chefprojektudvikler kan bidrage med stor erfaring til afdelingen."

Carsten Niebuhrs Gade 10 i det centrale København er et af de første pilotprojekter med kommerciel ejendomsudvikling i DSB. Projektet udbydes gennem den ejendomsudvikleren Catella. Desuden er DSB sammen med Freja Ejendomme gået i gang med at arbejde på en kommende københavnsk bydel under navnet Jernbanebyen i DSB's gamle lokomotivarealer på Vesterbro.

I pipelinen har DSB Ejendomsudvikling omkring 1 mio. etagemeter til byggeri primært i Aarhus og København.

Direktør går efter mindre end et år: "Jeg passer ikke til Nordicom"

Drømmene står i kø i Jernbanebyen – grundejerne må skele til økonomien

Direktør for Carlsberg Byen skal udvikle DSB's ejendomme 

Ejendomsdirektør: "Uanset hvad går vi en utrolig spændende fremtid i møde"

DSB debuterer som ejendomsudvikler med 25.000 kvm midt i København 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier