EjendomsWatch

Københavns Kommune henter ny direktør efter fyring

Teknik- og Miljøforvaltningens nye adm. direktør bliver hentet fra Transportministeriet og erstatter en konstitueret direktør, der har siddet siden fyringen af Pernille Andersen i februar.

/ritzau/Stine Tidsvilde
En ny chef træder snart ind på Københavns Rådhus. Foto: Stine Tidsvilde/Ritzau Scanpix.

Københavns Kommune får ny chef i Teknik- og Miljøforvaltningen. Det drejer sig om 46-årige Søren Wille, som kommer fra en stilling som afdelingschef i Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

Den titel skifter han nu ud med adm. direktør for Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

"Der er områder med potentiale for forbedringer, ligesom der er brug for en justering af organisationen. Jeg er sikker på, at Søren Wille er den helt rette til at understøtte det i forvejen gode arbejde og sikre en fortsat positiv udvikling af forvaltningen, og jeg ser frem til samarbejdet," udtaler Karina Vestergaard Madsen, fungerende teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, i meddelelsen.

Søren Wille, som bl.a. har arbejdet med trafikplanlægning, vejlovgivning og letbaner i sit arbejde i ministeriet, tiltræder den nye stilling første august og ser frem til arbejdet.

"Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at byen fastholder sin stærke position. Det gør vi, ved at være en ordentlig og effektiv forvaltning, som både evner at tænke nyt, levere sikker drift og professionel politisk betjening," udtaler han i meddelelsen.

Han erstatter Michel Schilling, som siden april har været konstitueret i stillingen.

I marts 2019 fyrede Københavns Kommune den daværende direktør Pernille Andersen på anmodning fra daværende teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

Kommunen oplyste ikke baggrunden for fyringen, der dog kom efter, der blandt andet havde været problemer med, at forvaltningen havde opkrævet for høje gebyrer for rengøring af fortove fra butikker og boligforeninger. Gebyrerne var ti gange så høje, som det de private leverandører kunne levere. Derefter overtog NCC opgaven fra kommunen.

Københavns Kommune sænker prisen på fortovsordning efter klagesag

Efter byggegebyr-problemer: Politikere i København har mistet tillid til forvaltning

Notat: Bygherrer har betalt millioner for meget i gebyrer for byggesager

Københavns Kommune fyrer direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier