Sammen med junior puster Jørgen Junker liv i projektudviklingsselskab

Jørgen Junker var egentlig gået på pension i 2015, men blev lokket tilbage til ejendomsbranchen, da det stadig meget unge udviklingsselskab Gefion Group tilbød ham titlen COO, på dansk projektudviklingsdirektør.
Man kunne have forestillet sig, at lange morgener og tid til bøger og nye hobbyer ville have lokket ham på pension, da han før sommerferien i 2018 ifølge sig selv havde løst den opgave.
Men det skete ikke. I stedet har den driftsomme 73-årige ejendomsveteran besluttet at lade pensionen udskyde endnu en gang. Sammen med sønnen Jacob Junker har han besluttet at puste liv i sit eget selskab, Junker Projektudvikling, som blev stiftet tilbage i 2014.
De vil sammen rådgive grund- og ejendomsejere om, hvordan de bedst muligt udvikler deres jord- og murstensbesiddelser i stedet for at sælge og købe hurtigt, lyder det i en meddelelse fra Junker Projektudvikling.
"Mange ejere af en god ejendom eller byggegrund slipper deres ejendom, fordi de ikke kan overskue, ikke har tid eller kapital til selv at udvikle. Det er en skam. De går glip af en ofte betydelig upside. De kan måske få to-tre gange mere på bundlinjen for den færdigudviklede ejendom," udtaler Jørgen Junker i meddelelsen.
Jørgen Junker var ansat i mere end 25 år hos udviklerselskabet Sjælsø Gruppen og er med over 30 års erfaring lidt af en ronkedor inden for ejendomsbranchen. Sønnike kommer derimod med en baggrund som konsulent og selvstændig inden for IT-branchen, hvor han har arbejdet med softwareudvikling og projektledelse, lyder det.
Indtil videre lader det til, at kombinationen af det unge sind og den lange erfaring kan tiltrække kunder:
"Jeg er positivt overrasket over, vi allerede er i gang med 6 større og mindre projekter. Det viser, der er et stort behov. De er i en tidlig fase, men det er også her, vi kan være en vigtig hjælp til at beskrive potentialet."
"I første fase kan vi gå ind med en projektevaluering og beskrive business casen, herunder budgetlægning. Det er efter no cure, no pay princippet, altså vi skal ikke have honorar, såfremt sagen ikke gennemføres," udtaler Jørgen Junker videre.
Målet for de to er ikke kun at fungere som rådgiver på projekter, men også at indgå i joint venture-samarbejder, hvor de eventuelt kan stå for at fremskaffe den fornødne kapital til at finansiere udviklingen, lyder det.
Ifølge virksomhedsregistret er det faren, som til fulde ejer Junker Projektudvikling.