Boligkontoret Danmark skifter formand efter 16 år

Alt for mange over 65 år har gjort et generationsskifte nødvendigt hos Boligkontoret Danmark, som administrerer godt 32.000 almene boliger rundt omkring i landet. Den nye formand vil sikre beboerdemokratiet og er ikke bange for at råbe højt.
Klaus Bentzen får et kram efter det er besluttet, at han bliver ny formand for Boligkontoret Danmark.
Klaus Bentzen får et kram efter det er besluttet, at han bliver ny formand for Boligkontoret Danmark.

Efter 16 år ved roret har Lisbet Riis afgivet formandsposten for administrationsselskabet Boligkontoret Danmark til Klaus Bentzen.

Han blev enstemmigt valgt som ny formand på det årlige repræsentantskabsmøde i begyndelsen af juni, skriver Boligkontoret Danmark i en pressemeddelelse.

Organisationen administrerer godt 32.000 almene boliger rundt omkring i landet for boligselskaber og kommuner, har ca. 500 ansatte og en omsætning på over 2 mia. kr.

Klaus Bentzen har en klar ide om, hvad han især vil fokusere på som ny formand:

"Vi må se i øjnene, at vi skal igennem et generationsskifte i beboerdemokratiet – vi er alt for mange, der er over 65 år," udtaler han og fortsætter:

"Så jeg vil arbejde på at sikre det helt igennem nødvendige generationsskifte, for at beboerdemokratiet og vores kultur kan overleve på sigt."

Den nye formand for Boligkontoret Danmark, Klaus Bentzen, på scenen til den årlige generalforsamling hos boligforenigen.
Den nye formand for Boligkontoret Danmark, Klaus Bentzen, på scenen til den årlige generalforsamling hos boligforenigen.

Klaus Bentzens anden mærkesag handler om driften af boligområder:

"Vi har nogle store krav fra politisk hold om optimering af vores drift. Og det skal vi opnå, uden at det går ud over servicen til vores beboer."

At Boligkontoret Danmarks boligselskaber har formået at skabe driftsbesparelser for 35 mio. kr. i perioden fra 2014 til 2017, og at man siden 2016 har formået at holde administrationsbidraget i ro, falder i god jord hos den nye formand.

Han lægger stor vægt på, at Boligkontoret Danmark også fremover skal hjælpe boligselskaberne med at nå de sparemål, som sektoren har aftalt med regeringen og kommunerne og hvor der frem til 2020 skal effektiviseres for 1,5 mia. kr. svarende til omkring 8 pct.

Klaus Bentzen har selv boet i og siddet i Bogense Boligforenings bestyrelse siden 1999 og i Boligkontoret Danmarks bestyrelse siden 2008.

Boligkontoret Danmark har effektiviseret for 35 mio. kr. siden 2014

Boligselskaber: Vi når i mål med vores besparelser

Enegang eller ægteskab deler den almene boligsektor

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også