Flere flytter ind under de københavnske tage

De sidste fem år har Københavns Kommune givet et stigende antal tilladelser til at bygge boliger på ubenyttede tagetager.
Foto: PR
Foto: PR
AF DR KØBENHAVN

Fremover kommer flere til at bo helt oppe under taget — for flere vælger at bruge uudnyttede tagetager som eksempelvis loftrum til boliger.

For fem år siden blev der givet 84 byggetilladelser til at lave boliger på tagetager, mens der sidste år blev givet 106 tilladelser. Det viser tal fra Københavns Kommune. Det skriver DR P4 København.

"Det er en rigtig god måde at skaffe flere boliger på. Vi udnytter de kvadratmeter, som vi allerede har, i stedet for at bygge på for eksempel grønne områder eller bygge meget højt," siger Ninna Hedeager Olsen (Ø), som er teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, til DR P4 København.

Ifølge Tine Nielsen, som er arkitekt og brevkassebestyrer hos Bolius, undlod man i sin tid at oprette boliger oppe under tagkonstruktionen, blandt andet fordi man havde brug for tørrerum, og fordi man ikke kunne isolere ordentligt under taget, og der var et stort varmetab ved ovenlysvinduer.

"Men i dag er der langt bedre muligheder, og vi sætter også større pris på luft og lys i dag. Der er en stor attraktion ved at bo højt oppe," siger Tine Nielsen, som dog også påpeger, at det får betydning for beboerne i opgangene, hvis der bygges nye boliger under taget.

"Der bliver tættere befolket, og der er flere, der skal bruge opgangen og gården. Og hvis man har haft opbevaring på loftet, så skal man finde plads til sine ting andre steder," siger Tine Nielsen til DR P4 København.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af DR København.)

København gemmer stort investeringspotentiale på loftet

Byggechef vil have almene boliger under Københavns tage

Fokus Asset Management nyder godt af handel til 900 mio. kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Visualisering af første fase af Coop Byen. | Foto: PR-visualisering / Arkitema

Coop sælger fra for milliardbeløb