Hotelkæde kåret til Danmarks bedste arbejdsplads

Vækstplaner og mangfoldighed er blandt årsagerne til, at Scandic Hotels blev tildelt anerkendelsen som Danmarks bedste arbejdsplads 2017 for virksomheder med over 500 medarbejdere.
Foto: PR
Foto: PR

Hotelkæden Scandic er af konsulent- og analysevirksomheden Great Place to Work blevet til Danmarks bedste arbejdsplads i 2017 med mere end 500 medarbejdere, fremgår det af en pressemeddelelse.

Placeringen er baseret på en anonym trivselsmåling og en kulturevaluering foretaget af konsulent- og analysevirksomheden Great Place to Work. I alt 31.000 medarbejdere i 134 danske virksomheder har deltaget i undersøgelsen.

"Vi ved fra utallige målinger, at trivsel og performance hænger uløseligt sammen. Medarbejdere, der føler sig respekteret og anerkendt, som er stolte af deres arbejde, og som har tillid til ledelsen, skaber bedre resultater. Det kræver fokus og engagement at skabe en rigtig god arbejdsplads med smittende arbejdsglæde, det har Scandic formået på fornemste vis," siger Ditte Vigsø, adm. direktør i Great Place to Works danske afdeling, i meddelelsen.

2000 værelser på vej

Scandics topplacering kommer på et tidspunkt, hvor hotelkæden vokser. Udover de 24 hoteller, der allerede findes i Danmark er fem store, nye hoteller med tilsammen over 2000 værelser på vej i løbet af de næste fire år. Tilvæksten vil skabe 800 nye job oven i de over 1200 nuværende medarbejdere fra 93 forskellige lande.

"Vi tror på den såkaldte service-/profit chain, altså at glade medarbejdere, god service og profit følges ad. Når man er glad og tryg og føler, man er blandt venner, får man lyst til at yde noget ekstra. Hver eneste, der kommer på arbejde med et smil og med hjertet på rette sted, medvirker til, at vi er lykkedes med at få en fantastisk arbejdsplads, der giver et stort økonomisk afkast," siger Anne Mette Pedersen, direktør for HR i Scandic, i meddelelsen.

Scandic har i dag et eller flere hoteller i Esbjerg, Frederikshavn, Herning, Horsens, Kolding, København, Odense, Ringsted, Roskilde, Silkeborg, Sønderborg, Vejle, Aalborg, Aarhus. De totale antal er 24 hoteller i Danmark med 1212 fastansatte medarbejdere og ca. 600 afløsere.

Næste år åbner Scandic Kødbyen i København. I 2019 åbner det gennemrenoverede hotel Scandic Falkoner på Frederiksberg og derefter et nybygget hotel på Amager ved Københavns Lufthavn. I 2021 åbner Aarhus Ø på Aarhus' nye havneareal samt Spectrum på Kalvebod Brygge i København med over 600 værelser — kædens til dato største hotel.

Hoteludvikler venter et mere udfordrende dansk marked

Har købt 18 hoteller: "Vi er skæbnebestemt til at blive meget større"

Gæsterne strømmer til danske hoteller

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også