EjendomsWatch

Styrelse svarer igen i omstridt sag om fredning

En planlagt fredning af ejendomme i Svendborg, som milliardæren Erik Skjærbæk vil indrette til kontorer og luksusboliger, behøver ikke spænde ben for hele projektet, mener Slots- og Kulturstyrelsen.

Foto: Cowi/Geodatastyrelsen

Ejendomsinvestoren Erik Skjærbæk, der for nylig har bebudet en skrotning af et storstillet renoveringsprojekt til en kvart mia. kr. på havnen i Svendborg, kan ikke uden videre skyde skylden på Slot- og Kulturstyrelsen, som har indstillet de berørte bygninger til fredning.

Hans firma, ES Ejendomme, har tidligere argumenteret med, at såfremt der ikke må sættes vinduer i de gamle lagerbygninger, der i dag er forsynet med luger, kan de slet ikke bruges til de planlagte kontorer og luksusboliger.

Men ifølge Slots- og Kulturstyrelsen er det en alt for forhastet konklusion:

"En almindelig løsning er f.eks., at man lader lugerne være og så laver vinduer inde bag dem. Dermed kan pakhuse sagtens fungere i en moderne sammenhæng og bruges til formål såsom boliger, kontorer og andre erhvervsformål. Det er der eksempler på, at man har gjort over hele landet," siger Merete Lind Mikkelsen, enhedschef i styrelsen, til Berlingske.

Hun påpeger, at en fredning ikke er ensbetydende med, at en ejendom skal ligge uberørt hen — man skal blot kunne aflæse bygningens oprindelige idé i en ny funktion.

"Vi vil gerne gøre noget godt. Men vi er entreprenører, så hvis vi skal gøre noget, skal der være en bundlinje i det. Hvis vi ikke kan få gang i noget byggeri, der er rentabelt, så bliver der ikke sat gang i noget. Så lukker vi området," sagde Erik Skjærbæk til Børsen i sidste uge.

Milliardær vil droppe havneprojekt

Ejer har mistet troen på sydfynsk havneprojekt

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier