EjendomsWatch

Filantropisk forening vil tidligt ind i projekter for at sikre en sund økonomi

Når et projekt skal have penge, vil Realdania gerne være med tidligt i projektfasen for at sikre, at projektet er økonomisk bæredygtigt, siger filantropidirektør.

Realdanias filantropidirektør, Anne Skovbro.

Realdania bestræber sig på at gå tidligt ind i et projekt, når den filantropiske investeringsforening har besluttet at give penge. Det fortæller filantropidirektør Anne Skovbro i et længere interview med Børsen.

"Vi har absolut ingen interesse i at støtte et projekt, der ikke er økonomisk bæredygtigt. Derfor involverer vi os ofte allerede i projektfasen. Vi har her i landet rigtig mange glade optimister, og det er fint, men der kan også være en tendens til at være lidt for optimistisk, når man skal ud og søge penge til et givent projekt," siger hun om de mange ildsjæle, der sender ansøgninger til foreningen.

Realdania har siden år 2000 uddelt 17,2 mia. kr. i filantropiske bidrag, og overfor Børsen erkender Anne Skovbro, at foreningen bakser med et elitært image. Derfor ser hun gerne, at foreningen bliver "endnu mere" folkelig i fremtiden ved at støtte flere forskelligartede projekter.

Realdanias resultat trodser turbulens

Realdania vil bygge ældreboliger med PKA og udvikler

Forsiden lige nu

Medie: Nødlidende andelsforening leder efter køber

Andelsboligforeningen Ringertoften i København med en gæld på 459 mio. kr. leder efter en køber til foreningens ejendom. Det viser salgsmateriale, som mediet Insidebusiness er kommet i besiddelse af. "Garvet kriseadvokat" er på sagen, lyder det.

Ineffektivitet koster milliarder i den almene boligsektor

Trods milliardgevinster ved at samle indkøb centralt vælger de fleste boligselskaber selv at købe ind og hyre håndværkere. Sektoren agerer umodent, mener konsulentfirma, som til dels bakkes op af sektorens fælles indkøbsenhed, Almenindkøb. Her møder man lokal uvilje mod at hente besparelser, hvilket der kan være lyssky grunde til, lyder det.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier