EjendomsWatch

Pensiondanmark køber domiciler for 319 mio kr

Hedeselskabet og datterselskabet Orbicon sælger sine domiciler i Viborg og Høje-Taastrup til pensionskassen, der har indgået lange lejekontrakter. (Opdateret)

Foto: PR

(Artikel opdateret 8. september kl. 13 med oplysning om rådgiver.)

Pensiondanmark, der råder over en samlet pensionsformue på 224 mia. kr., overtager to erhvervsejendomme i Viborg og Høje-Taastrup af Hedeselskabet for en pris af 319 mio. kr., meddeler pensionsselskabet.

Ejendommen i Viborg, som også huser Retten i Viborg, er på ca. 11.000 kvm, og der medfølger en byggeret på ca. 5000 kvm, mens ejendommen i Høje-Taastrup er nyopført, fremgår det.

"Efter meget grundige overvejelser har vi besluttet, at vi i fremtiden vil være lejer og ikke ejer af vores domiciler i Viborg og Høje-Taastrup. Ved at leje frigives der kapital, som i dag er bundet i mursten. Kapital, som vi kan bruge til aktivt at udvikle Hedeselskabet og vores datterselskaber samt skabe flere arbejdspladser," siger Bent Simonsen, koncerndirektør i Hedeselskabet, i meddelelsen, hvori det også understreges, at virksomheden har tænkt sig at forblive i både Viborg og Høje-Taastrup i mange år frem.

Ifølge Torben Möger Pedersen, adm. direktør i Pensiondanmark, er der tale om lange lejekontrakter, og man forventer derfor, at investeringen vil give medlemmerne gode afkast i en længere årrække.

Pensiondanmark administrerer efter eget udsagn pensioner for omkring 705.000 medlemmer beskæftiget i 24.700 private og offentlige virksomheder.

Advokatfirmaet Horten har rådgivet Pensiondanmark i forbindelse med købet.

By & Havn etablerer nyt partnerskab med Pensiondanmark

Pensiondanmark opfører nyt bankhovedsæde i Odense

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier