EjendomsWatch

Pensiondanmark køber domiciler for 319 mio kr

Hedeselskabet og datterselskabet Orbicon sælger sine domiciler i Viborg og Høje-Taastrup til pensionskassen, der har indgået lange lejekontrakter. (Opdateret)

Foto: PR

(Artikel opdateret 8. september kl. 13 med oplysning om rådgiver.)

Pensiondanmark, der råder over en samlet pensionsformue på 224 mia. kr., overtager to erhvervsejendomme i Viborg og Høje-Taastrup af Hedeselskabet for en pris af 319 mio. kr., meddeler pensionsselskabet.

Ejendommen i Viborg, som også huser Retten i Viborg, er på ca. 11.000 kvm, og der medfølger en byggeret på ca. 5000 kvm, mens ejendommen i Høje-Taastrup er nyopført, fremgår det.

"Efter meget grundige overvejelser har vi besluttet, at vi i fremtiden vil være lejer og ikke ejer af vores domiciler i Viborg og Høje-Taastrup. Ved at leje frigives der kapital, som i dag er bundet i mursten. Kapital, som vi kan bruge til aktivt at udvikle Hedeselskabet og vores datterselskaber samt skabe flere arbejdspladser," siger Bent Simonsen, koncerndirektør i Hedeselskabet, i meddelelsen, hvori det også understreges, at virksomheden har tænkt sig at forblive i både Viborg og Høje-Taastrup i mange år frem.

Ifølge Torben Möger Pedersen, adm. direktør i Pensiondanmark, er der tale om lange lejekontrakter, og man forventer derfor, at investeringen vil give medlemmerne gode afkast i en længere årrække.

Pensiondanmark administrerer efter eget udsagn pensioner for omkring 705.000 medlemmer beskæftiget i 24.700 private og offentlige virksomheder.

Advokatfirmaet Horten har rådgivet Pensiondanmark i forbindelse med købet.

By & Havn etablerer nyt partnerskab med Pensiondanmark

Pensiondanmark opfører nyt bankhovedsæde i Odense 

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Københavnske City Apartment indtager med tocifret millionopkøb førstepladsen på dagens liste med 11 transaktioner. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier