EjendomsWatch

Pensiondanmark køber domiciler for 319 mio kr

Hedeselskabet og datterselskabet Orbicon sælger sine domiciler i Viborg og Høje-Taastrup til pensionskassen, der har indgået lange lejekontrakter. (Opdateret)

Foto: PR

(Artikel opdateret 8. september kl. 13 med oplysning om rådgiver.)

Pensiondanmark, der råder over en samlet pensionsformue på 224 mia. kr., overtager to erhvervsejendomme i Viborg og Høje-Taastrup af Hedeselskabet for en pris af 319 mio. kr., meddeler pensionsselskabet.

Ejendommen i Viborg, som også huser Retten i Viborg, er på ca. 11.000 kvm, og der medfølger en byggeret på ca. 5000 kvm, mens ejendommen i Høje-Taastrup er nyopført, fremgår det.

"Efter meget grundige overvejelser har vi besluttet, at vi i fremtiden vil være lejer og ikke ejer af vores domiciler i Viborg og Høje-Taastrup. Ved at leje frigives der kapital, som i dag er bundet i mursten. Kapital, som vi kan bruge til aktivt at udvikle Hedeselskabet og vores datterselskaber samt skabe flere arbejdspladser," siger Bent Simonsen, koncerndirektør i Hedeselskabet, i meddelelsen, hvori det også understreges, at virksomheden har tænkt sig at forblive i både Viborg og Høje-Taastrup i mange år frem.

Ifølge Torben Möger Pedersen, adm. direktør i Pensiondanmark, er der tale om lange lejekontrakter, og man forventer derfor, at investeringen vil give medlemmerne gode afkast i en længere årrække.

Pensiondanmark administrerer efter eget udsagn pensioner for omkring 705.000 medlemmer beskæftiget i 24.700 private og offentlige virksomheder.

Advokatfirmaet Horten har rådgivet Pensiondanmark i forbindelse med købet.

By & Havn etablerer nyt partnerskab med Pensiondanmark

Pensiondanmark opfører nyt bankhovedsæde i Odense 

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier